Čuvajmo Srebrenicu

20 znakova da je vaše tijelo previše kiselo i 10 načina da ga brzo alkalizujete

Kiselost pogađa sve organe u tijelu, kožu, crijeva, mozak, kosti, pluća, jetru, bubrege i srce.

 

 

 

Ukoliko je okruženje u tielu previše kiselo, organizam će patiti od brojnih zdravstvenih problema.

Čim tijelo stupi u stanje acidičnosti, ono predstavlja savršeno okruženje za razvijanje brojnih bolesti i oboljenja, kao i subjekat hronične upale, koja je glavni uzrok brojnih bolesti.

Prerađena hrana i moderan, nezdrav način ishrane održavaju tijelo u konstantno kiselom stanju, te važni minerali bivaju iskorenjeni iz organizma prilikom pokušaja da neutrališu i umanje prisustvo kiseline.

To je razlog zbog kojeg mnogi ljudi pate od osteoporoze – jer su vitalni minerali za kosti poput kalcijuma, magnezijuma i kalijuma odstranjeni iz organizma. Kada se oni u potpunosti potroše, tijelo postaje još kiselije što prouzrokuje nastanak teških bolesti kao što je kancer.

Većina mesa, mliječnnih proizvoda, soje i žitarica su acidične. Izuzetno acidični su takođe i alkohol, kafa, rafinisani šećer, prerađene namirnice, vještački zaslađivači i namirnice i ulja koja su genetski modifikovana.

Kada se konzumira ovaj tip namirnica i tijelo ih metabolizuje, tijelo prikuplja kiseli otpad koji bi trebao biti neutralisan i eliminisan. Alkaloidne namirnice su one koje ih neutrališu i trebalo bi da ih konzumirate u velikim količinama.

Ovo su 20 simptoma prekomjerno kiselog stanja tijela:

– Osteoporoza
– Problemi sa kožom poput akni, ekcema, osipa i dermatitisa svih vrsta
– Deficit imuniteta
– Problemi sa sinusima
– Bol u mišićima i zglobovima
– Prekomjerna sluz
– Hronična iscrpljenost
– Infekcija bubrega i bešike
– Oštećenje kardiovaskularnog sistema usljed acidičnih naslaga – rizik od srčanog i moždanog udara
– Neurološka oboljenja poput Alchajmerove bolesti, Parkinsonove bolesti i demencije
– Dijabetes
– Bol u grudima
– Kandida i gljivične infekcije
– Hronični kašalj
– Problemi sa stomakom uključujući i nadimanje, lošu probavu, kiselinu i gasove
– Gojenje i gojaznost
– Smanjena jasnoća uma
– Alergije
– Karijes i osetljive desni
– Išijas i ukočenost u vratu

Tkiva i tečnosti u vašem tijelu su alkaloidne osim stomačne, druga tkiva uzimaju alkalizirajuće elemente od drugih delova tijela i formiraju loše okruženje u dijelovima gdje su elementi oduzeti. To znači da kada tijelo pokuša da samostalno reguliše svoje pH nivoe, drugi tjelesni sistemi gube svoje adekvatno stanje.

Iz tog razloga moramo pomoći tijelu prilikom alkalizacije, promjenom režima ishrane i životnih navika.

Nekoliko načina koji vam mogu pomoći da smanjite kiselost svog tijela:

Trebalo bi da pijete dosta vode kako biste pomogli tijelu da izbaci toksine i druge štetne supstance.

Voda sa limunom vam može pomoći da regulišete pH nivoe u organizmu.

Konzumirajte više alkalizirajućih namirnica poput mahunarki, voća, povrća, orašastih plodova, i sjemenki.

Povećajte unos zelenog povrća jer je ono veoma alkalizirajuće. Možete ga konzumirati u ubliku salate, zelenih sokova ili šejkova.

Izbjegavajte acidične namirnice ili smanjite njihov unos na jednom nedjeljno. To znači da bi trebalo da ograničite unos mliječnih proizvoda, peciva, mesa, kafe, gaziranih sokova, kokica, soje, morskih plodova, alkohola, zaslađivača, svijetlog sirćeta, pšeničnih proizvoda i ribe.

Izbjegavajte GMO hranu.

Zapamtite da na pH balans u telu znatno utiče vaše emotivno stanje, stoga bi trebalo da naučite da kontrolišete bijes, strah, stres, mržnju i zavist. Pokušajte da nađete nešto što vas opušta, kao na primjer čitanje, joga, plivanje ili meditacija.

Isključivo mi smo odgovorni za svoje zdravlje, stoga je važno da svom tijelu obezbjedite najbolje uslove kako bi ga održali u najboljem stanju i živeli u zdravlju i blagostanju. Ukoliko to učinite, bićete srećniji i ispunjeni energijom i radošću svakog dana.

Loading..