9. Januar – dan kada je počeo genocid nad Bošnjacima

0

Danas pravoslavci slave slavu i 9. Januar kao dan entiteta. Taj dan je neustavan. A vezuje se samo za činjenicu da je na današnji dan počela agresija na Bosnu i Hercegovini.

 

 

Ranije su popunjavali nekakvu anketu pod nazivom referendum i sud je naravno to opravdano osporio. To ništa nije čudono jer su ti isti pravoslavci do nedavno bili Bošnjaci pravoslavne vjere o čemu svjedoče brojna prezimena Bošnjak, Bosnić i sl. Sad tvrde da su Srbi, Nebeski narod, Spartanci, hajduci, entitet im ima podnaziv “Republika” što je nelogično. Sve to ne bi bilo da njihov sveštenik ne govori terminima koje samo “Nebeski narod” razumije.

Kaže pravoslavni pop u Banja Luci i smješi se: ” Republika Srpska je od Boga dar”! Kakav je to Bog koji dariva smrt, mučenja, ranjavanja i ubijanja. Gdje to piše?  Je l’  to dar ako se nešto rađa, a da zbog toga umire nevino, mlado, staro, sakato, bolesno i gladno? Nema pope Boga takvog. Kao rezultat rađanja ovog entiteta imamo brojne napuštene logore, hale za mučenja, mezarja, memorijalne centre i brojne grobnice u kojima se nalaze uglavnom civili.

Danas umjesto što slavite trebali ste dovesti vašu djecu na Memorijalni centar, trebali ste ih dovesti pokazati i kazati: “Vidite ovo su naši predhodnici radili. . . Ubijali su Muslimansku djecu, majke očeve i sve što im se našlo na putu.” Razlog je jedan oni nisu istomišljenici kao mi iako su ljudi. . .Ovo nije dobro. . . Ovo treba da i nama bude opomena trebamo se pokloniti i svojim i njihovim žrtvama, a na način da i dalje nasjedamo na iste greške. Dok se ne udostoje to da naprave ti pravoslavci trebaju da znaju, ono što je stečeno silom, samo silom zadržati se može. Bosne je bilo prije vas i biće je posle vas.

 

 

(ZASREBRENICU.ba)

Odgovori