Ahmed iz Srebrenice i Predrag iz Beograda na motociklima otputovali u Tunis

0

Srebrenički bajker Ahmed Ustić i njegov prijatelj, beogradski motorista Predrag Matijašević, jutros su sa motociklima i zastavama BiH i Srbije otputovali iz Srebrenice na više od 5.000 kilometara dugo putovanje do Tunisa.

 

Ustić i Matijašević upoznali su se prije 15 godina na moto-skupu u Mostaru i od tada je počelo njihovo druženje koje je preraslo u porodično prijateljstvo.

Zajedno su putovali po balkanskim zemljama, nakon čega su odlučili da krenu na izazovnije putovanje, do Tunisa, odmore se nekoliko dana i zatim vrate kućama.

Matijašević vozi motor 38 godina i kaže da je zahvaljujući tome mnogo proputovao, obišao veliki broj zemalja i upoznao mnogo ljudi. On je sinoć stigao u Srebrenicu iz Beograda, a jutros je sa Ustićem i njegovom suprugom Sanelom krenuo za Tunis.

Otputovali su na dva motocikla i cilj im je da danas stignu u Albaniju, gdje planiraju da prenoće.

Putovanje i odmor trajat će 14 dana, a finansiraju se ličnim sredstvima.

Zajednički hobi, ljubav prema motociklima i putovanju spojili su ove ljude, a međusobno prijateljstvo proizašlo iz druženja na motorijadama navelo ih je da krenu na avanturističko putovanje u želji da upoznaju nove krajeve, ljude i kulture.

 

 

(Klix.ba)

Odgovori