Ahmetović: Kandidovaću se za mjesto potpredsjednika RS-a i pobijediti!

0

– Ovdje sam se rodio, proživio i najljepše i najteže trenutke svog života i odavde, iz moje Srebrenice, krećem u utrku za potpredsjednika Republike Srpske, koju ću i dobiti, izjavio je večeras Sadik Ahmetović, poslanik u Parlamentu BiH i član Predsjedništva Nezavisnog bloka.

 

 

Ahmetović je večeras na osnivačkoj skupštini OO NB Srebrenica, u prepunoj sali Doma kulture koja je bila premala da primi sve zainteresovane građane, zvanično objavio kandidaturu za potpredsjednika Republike Srpske.

– Gdje god da sam bio, šta god da sam radio, moja Srebrenica je uvijek bila sa mnom. I zato, dragi moji sugrađani, moji Srebreničani, sa kojima sam prošao i najbolje i najgore, želim pred vama zvanično objaviti da ću se na predstojećim izborima kandidovati za mjesto potpredsjednika RS ispred Nezavisnog bloka i da ću, zajedno sa vama i pobijediti, poručio je Ahmetović, što su prisutni u Domu kulture propratili gromoglasnim aplauzom.

Položaj Bošnjaka povratnika u RS nije zadovoljavajući i za to se ne mogu kriviti samo aktuelne vlasti u ovom entitetu, smatra Ahmetović.

– Ne možemo očekivati da se za naša prava u RS bore drugi, ali sa pravom očekujemo da se povratnicima bave naši predstavnici u entitetskoj vlasti. Od njih možemo i moramo zahtijevati da se bore za sve nas i naša prava, a ne samo za svoju platu i položaj. Od prvog dana sam sa vama, među prvima sam se vratio u Srebrenicu i znam sa kojim problemima se svi mi suočavamo dugi niz godina. Nikada se nisam libio da kažem ono što mislim i ukažem na brojne greške i propuste onih koji trenutno odlučuju o nama i našoj sudbini. Nije ih briga, dokazali su nam to, ali ima nas koje je briga. Nas, koji smo se bez obzira na gorke uspomene vratili da živimo na našoj zemlji i koji tu želimo ostati. Nas, koji nećemo nikada zaboraviti ono što je bilo, ali koji želimo živjeti normalno sa svim ljudima, bez obzira kako se zvali, a koji razmišljaju isto kao mi, rekao je Ahmetović i dodao:

– Osjećam obavezu prema svojim precima i svojim sugrađanima, ali i svim građanima RS i BiH, da se borim da se ovo katastrofalno stanje u državi promijeni. Želim, hoću i znam da mogu, uz pomoć svih ljudi dobre volje, koji u Nezavisnom bloku, mojim kolegama i meni prepoznaju kapacitet, uticati da se svaki građanin ove zemlje, na svakom njenom pedlju osjeća sigurno, živi normalno i ima optimalne uslove za život.

 

 

OSLOBOĐENJE PORTAL

Odgovori