Ahmetović: Ne bavim se rušenjem SDA, samo odgovaram na imbecilnu politiku

Takva politika je kažnjena od naroda, izgubili ste Srebrenicu, kazao je zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH

 

 

 

Sadik Ahmetović, zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH, osvrnuo se na novi pokret Odgovor, a putem našeg portala obratio se i Edinu Ramiću, federalnom ministru raseljenih osoba i izbjeglica.

“Ne bavim se rušenjem SDA, ne krijte se iza stranke, samo odgovaram na imbecilnu politiku nedoraslih ljudi koji danas vode SDA koji su je pokrali na kongresu što je cijeli svijet mogao vidjeti, a što može vidjeti i sada na YouTube kanalu.

Ja sam na izborima dobivao najveći broj glasova od naroda na prethodnim izborima – 7000 na ime od 9000 koliko je dobila lista domovina, a Ramić je dobio 2500 i nije izabran, nego je kao poltron dobio mjesto savjetnika u Predsjedništvu pa nakon toga mjesto ministra za izbjeglice, ministar onim građanima povratnicima koji ga nisu izabrali. Ako nije istina demantujte me, da je ministarstvo na čijem je čelu, davalo narodu novac građana BiH- budžetski novac drugom poltronu koji je također sa snimka youtube koji na kongresu krade glasove i ima mesnice Mujanović, a kojem su subvencione bolesne junice koje je po višestruko višim cijenama prodavao srebreničkoj sirotinji i koje su na kraju uginule što je potvrdila i federalna revizija.

I drugo takva politika je kažnjena od naroda, IZGUBILI ste Srebrenicu. Dok sam bio na čelu te politike uvijek je načelnik opštine Srebrenica bio iz bošnjačkog naroda. To su činjenice, a sve drugo što o sebi mislite i pišete su laži kojima možete sebe i svoje poltrone iz budžeta, od novca građana ove zemlje, subvencionirati i finansirati.  Na terenu su i te činjenice neumoljive i poražavajuće,” zaključio je Ahmetović.

image
EDIN RAMIĆ: SVI UPUĆENI ZNAJU DA SAM ISKRENO PODRŽAVAO PROJEKAT DOMOVINE

Na optužbe, koje je na njegov račun uputio Sadik Ahmetović, u kontekstu inicijative pokreta Odgovor, oglasio se federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić:

“Uvjeren da stoput ponovljena laž postaje istina, Ahmetović po ko zna koji put iznosi neistinu da sam rušio koaliciju Domovinu iz lične koristi. Svi upućeni znaju da sam iskreno podržavao projekat Domovine, i da se nisam nikad laktao za mjesta na listama, pa sam tako bio 10. na listi, a narod mi je dao podršku te sam završio kao četvrti među pet koji su prešli prag. Razumijem da Ahmetović, koji se uvijek lakta, mislio o drugima što misli i o sebi, ali podsjećam ga da sam ja osvojeni mandat prepustio i da su mlađi ljudi, čak iz drugih stranaka dobili šansu, ” kazao je Edin Ramić.

 

Komentari su zatvoreni