Ahmetović o Selimbegoviću: Davno sam ga htio tući

Selimbegoviću sam pokušao objasniti da ne razumije one koji su preživjeli golgote logora i logoraše međutim savjetnik je nastavio svoju tiradu uvreda prema prognanim i logorašima.

 

 

 

Nakon povratka iz Ankare sadašnji šef SDA je stao u zaštitu svog savjetnika, navodi Ahmetović

Poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH Sadik Ahmetović reagovao je na gnjusne uvrede koje je novinarkama Saneli Prašović Gadžo i Arijani Saračević Helać uputio njegov nekadašnji stranački kolega, zamjenik sekretara Predsjedništva BiH Dženan Selimbegović.

Ahmetović, zgrožen ponašanjem zamjenika sekretata Predsjedništva BiH, navodi da ga je davno htio tući.

Ovo, navodi poslanik Nezvisnog bloka, nije prvi put da Selimbegović vrijeđa neistomišljenike, te je, kako navodi, prije nekoliko godina kada se u Ankari održavao Srebrenički inferno, vrijeđao logoraše iz Bratunca.

– U pauzi do izvođenja Inferna tadašnji savjetnik Bakira Izetbegovića Dženan Selimbegović je u holu hotela na vrlo prost način ponižavao logoraše iz Bratunca, među kojima je bio i jedan od sadašnjih funkcionera SDA iz Bratunca koji je preživio logor osnovne škole u Bratuncu. Selimbegoviću sam pokušao objasniti da ne razumije one koji su preživjeli golgote logora i logoraše međutim savjetnik je nastavio svoju tiradu uvreda prema prognanim i logorašima. Nakon povratka iz Ankare sadašnji šef SDA je stao u zaštitu svog savjetnika, navodi Ahmetović.

Selimbegovića štiti, kako navodi Ahmetović, privatni komad države Bakira Izetbegovića, te ga, prema sadašnjoj politici vladanja njegovih šefova, svi ostali moraju trpiti.

– Zato me ne čudi ono sto Dženan Selimbegović piše o novinarima i našim istaknutim ličnostima, zaključuje Ahmetović dodajući da su rezultati takve politike poznati kako javnosti tako i mladim i obrazovanim ljudima koji zbog takvih i sličnih i zbog načina njihovog vladanja svakodnevno napuštaju BiH.

Podsjetimo, Udruženje BH novinari je uputili javni protest Sekretarijatu Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom neprimjerenog govora i komentara javnog zvaničnika/uposlenika Sekretarijata Predsjedništva BiH sa molbom da najozbiljnije razmotri i osudi neprimjereno javno oglašavanje Dženana Selimbegovića, zamjenika generalnog sekretara Predsjedništva BiH.

 

(OSLOBODJENJE/arhiv)

Komentari su zatvoreni