Ahmetović o zaključcima Predsjedništva SDA: Istrage vode sudovi

0

Zastupnik u Parlamentarnoj Skupštini BiH i član Povjereništva SDA u Srebrenici Sadik Ahmetović reagovao je na zaključke Predsjedništva SDA koji su doneseni na današnjoj sjednici.

– Šta reći, stranke donose političke odluke i ovo je bila prilika za odlučnost Predsjedništva da zaštiti dignitet zamjenika predsjednika stranke, dignitet države i dignitet Srebrenice, navodi Ahmetović nakon što je Predsjedništvo SDA najavilo da će nakon kompletiranja svih prikupljenih informacija donijeti odluku o isključenju iz Stranke svih aktera koji su učestvovali u organizaciji i izvedbi pokušaja rušenja Povjereništva u OO SDA Srebrenica, te pozvalo nadležne organe da istraže ovaj slučaj.

 

– Istrage vode sudovi, a u ovoj zemlji još niko ne zna da li je život državnog ministra i predsjednika Parlamenta bio ugrožen. Ako to SIPA i OSA do sada ne znaju mi zaista imamo veliki problem. Kako će znati i zaštititi povratnike? Nadam se da će u narednih sedam dana saznati. U suprotnom, pravila koja smo vidjeli u Srebrenici: sila, strah i primitivizam bit će naša politička stvarnost i praksa, kazao je Ahmetović.

Podsjetimo, sjednica Povjereništva SDA u Srebernici koja je trebala biti održana 29. janura nasilno je prekinuta.

Izvor Oslobodjenje
Odgovori