Home Novosti BiH Ahmetović pisao Govedarici: Karadžić je najveća mrlja u istoriji Vašeg naroda

Ahmetović pisao Govedarici: Karadžić je najveća mrlja u istoriji Vašeg naroda

Zastupnik Nezavisnog boka u Parlamentu BIH i kandidat za predsjednika RS Sadik Ahmetović uputio je otvoreno pismo predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici.

Pismo prenosimo u nastavku:

Gospodine Govedarica,

Obraćam Vam se kao stariji kolega, barem po političkom iskustvu i godinama koje sam proveo u ovom poslu i moram Vam reći da su me Vaše sinošnje izjave, najblaže rečeno – iznenadile.

Ipak, niste ni Vi u politici od juče, dovoljno vremena ste proveli u Skupštini RS i trenutno ste predsjednik SDS-a, pa biste trebali barem malo, povesti računa o onome šta govorite na javnim skupovima Vaše stranke.

S obzirom na to da smo obojica kandidati za istu funkciju, smatram da Vam se trebam obratiti na ovaj način, čisto da Vam kao iskusniji kolega malo razjasnim neke stvari i pomognem, ukoliko mogu, da uvidite istinu u vezi sa Vašim političkim uzorom i idolom, Radovanom Karadžićem.

Prije dva dana u Palama ste rekli da biste voljeli da nastavite da vodite politiku Radovana Karadžića i u tom segmenti ličite na njega.

Žao mi je što to čujem od jednog mladog čovjeka, koji ima vremena da napravi i dobru političku karijeru.

Gospodine Govedarica, otužno je čuti jednu tako relativno mladu osobu koja je od svih uzora i velikih ljudi iz sopstvenog naroda izabrao za uzora osuđenog ratnog zločinca.

Da li Vam je poznato, da je osoba čiju politiku želite da nastavite, prema presudi kriva za genocid?

Mislite li da su silovanja u redu? Logori za žene? Da ne spominjem stotine i stotine masovnih grobnica koje su nastale upravo na Karadžićevoj politici i njegovoj ideologiji…

Kako možete da za političkog uzora birate osobu koja je za skupštinskom govornicom nekadašnje BiH otvoreno prijetila istrjebljenjem cijelog jednog naroda, u ovom slučaju mog – bošnjačkog?

Da li je, gospodine Govedarica Vama u redu etničko čišćenje, koje je propagirao Vaš uzor i skoro pa ga proveo na jednoj polovini BiH?

Ne bih pretjerano davao prostora osobi koja je presuđena za gore navedene zločine, ali ću iskoristiti priliku da Vas podsjetim da je vođenjem svoje “politike” i “načinom ratovanja”, čovjek koji biste Vi voljeli biti, bježao od Tribunala u Hagu i dok se u Beogradu bavio nekakvom “bijelom magijom” svoj narod, svoje jatake i pomagače, dovodio pod sankcije i ostavljao bez posla mirne duše i savjesti.

Zato Vas molim da zbog te savjesti ili pomanjkanja iste, ne najavljujete da ćete biti novi Radovan Karadžić. Jer, ono šta je uradio Karadžić, nismo zaboravili mi Bošnjaci, žrtve njegovih zločina koji nije mali broj, već desetine hiljada ubijenih, stotine hiljada protjeranih, hiljade logoraša i još više silovanih žena, Bošnjakinja.

A bilo bi i Vama lično korisno, da shvatite i prihvatite činjenicu da je Karadžić najveća mrlja u istoriji Vašeg naroda, srpskog.

Previous articleŽELJKA VAN SEBE ZBOG PROZIVKE ZA “DEDU USTAŠU”: “Gadi mi se Vukota, MOJA SVEKRVA NIJE MUSLIMANKA…”
Next article“Ako već bošnjačkom narodu nemate šta drugo ponuditi, prestanite sa zloupotrebom naše srebreničke golgote!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.