Ahmetović: Pokušavaju da operu obraz preko Srebrenice

0

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari, Sadik Ahmetović, je u današnjoj izjavi za N1 upozorio na moguće malverzacije u organizovanju ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Želim da upozorim sve institucije i organizacije koje su mogle dobiti taj poziv da je riječ o privatnoj i ličnoj inicijativi. To je pokušaj da se organizuje paralelna organizacija. Zanimljivo je da to rade isti oni ljudi koji su bili uključeni u reviziju. I kada su razotkriveni, pokušavaju obraz da operu putem Srebrenice“, kazao je Ahmetović.

Dodao je da je jedina institucija ovlaštena da organizuje ovaj događaj Memorijalni centar Srebrenica, Potočari.

Svi organi, institucije i organizacije treba da znaju da je jedina institucija ovlaštena da pozove bilo koga i inicira formiranje Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida Memorijalni Centar Srebrenica Potočari. Svako ko uzme učešća u tome uzurpiraće ovlasti i prava koja nema i izložiti se riziku krivičnog gonjenja zbog lažnog predstavljanja“, poručio je Ahmetović i dodao:

Državni i entitetski organi dobiće pravovremen poziv za formiranje organizacionog odbora od Memorijalnog centra i ja sve odgovorne želim još jednom upozoriti da ne bi bilo dobro po njih da učestvuju u nelegalnim i paralelnim okupljanjima“.

 

N1

Odgovori