Amir Šečić odgovorio na Amelinu prozivku Fikreta Hodžića: Zašto ti Amela sudiš?

0

Amir Šečić, dijete Srebrenice sa čijom sudbinom su svi upoznati odgovorio je na prozivke Amele Sućeske i stao u odbranu Fikreta Hodžića:

Njegovu poruku u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Draga Amela”

Zapravo griješim da si draga! Jer da si imalo pratila razvoj Sućeske, a i čovjeka koji je mnogo učinio za sebe i za Srebrenicu ne bi komentarisala neke stavri. Ako siiz Srebrenice onda si danas dozvolila da se Srebrenica spominje u negativnom kontekstu. Zašto Amela? Zašto Amela ti uzimaš stvari u svoje ruke? Ako si ti Amela, nisi neko ko može da sudi!

Amela…. Svi mi griješimo, svi mi imamo mane, svi smo mi izgubili nekoga. Ako si izgubila nekoga to nije poraz naprotiv treba da se nastavi dobijati, jer svako od nas će opet nešto izgubiti. Čast, obraz, ljubav, porodica…. sve se to gubi. No ti si danas dozvolila da komentarišeš i stavljaš nekoga ispred moje, tvoje i ostalih Srebreničana – Srebrenicu.

Amela? Ako je Fikret iz Srebrenice, a živi u Sarajevu… ne mora značiti da je Srebrenica glavna uloga u svemu. Srebrenicu ne diraj pa iako si samo iz Srebrenice ti, a i niko drugi…

(ZASREBRENICU.ba)

Odgovori