Apel za pomoć Himzi Mahmutoviću

0

Himzo Mahmutović, rođen 17. januara 1959. u Zvorniku, penzioner, boluje od Bilijarne Ciroze – zadnji stadij Primarnog Sklerozirajućeg Holangitisa (sušenje žučnih vodova). Jedini spas je transplantacija jetre.

Himzo se nalazi na crvenoj listi prioriteta za transplantaciju jetre, ali, s obzirom da imamo slabo razvijenu donorsku mrežu u našoj zemlji, jedino rješenje je liječenje u inostranstvu.

Uz pomoć rodbine, prijatelja, dijaspore već je obezbjeđeno  polovinu sredstava i oca izmjestili u Padovu, ali za nastavak liječenja tj. pristupanju operativnog zahvata trebali bi u što kraćem roku položiti i ostali dio novca  koji nedostaje.

Molim Vas, uzmite u obzir da smo prognanička porodica koja je u proteklom ratu izgubila preko trideset članova najuže porodice, da je Himzo borac od početka agresije na BiH i RVI (100% II kategorije).

Otac troje djece, čovjek koji je uvijek nesebično pomagao svakom kome je trebalo, sad  treba Vašu pomoć.

Zato, molimo Vas da pomognemo Himzi da prevaziđe ove probleme i da može da provede ostatak života zajedno sa svojim najmilijim.

Uz Molbu možete pogledati i f/k medicinske dokumentacije i žiro račun na koji se mogu uplatiti prikupljena sredstva. Račun glasi na ime Himzine supruge, Remzije Mahmutović.

Odgovori