Azem Begić: oduvijek sam želio da budem mesar

0

Nakon dužeg vremena u kojem je Srebrenica bila bez mesare, Azem Begić je, u prostoru u kojem su bile smještene i dosadašnje mesarske radnje, od jutros otpočeo vlastiti posao.Azem potiče i iz porodice koja se već generacijama bavi ovim poslom i smatra da zna kako da zadovolji zahtjeve stanovnika Srebrenice.

“Ima ovdje dovoljno naroda da bi mesnica mogla lijepo raditi. Imamo i ugostiteljskih objekata i ljudi koji ovdje dolaze za vikend. I ekskurzije su stalno tu Ja mislim da može lijepo da se radi”, kaže Azem u izjavi za UPSMedia koju je dao samo nekoliko minuta nakon što je otvorio svoju radnju.

Do sada su stanovnici Srebrenice po meso morali odlaziti u Bratunac, a neki su išli čak i dalje. Azem kaže da će se potruditi da njegove mušterije zadovoljne napuštaju njegov objekat. Azem, inače rano ustaje i započinje svoj radni dan.

“Ja sam to navikao još ranije dok sam radio kao pekar i samo sam nastavio sa tom praksom. Lijepo je kad čovjek rano ustane, razbistri malo glavu i svjež započne svoj radni dan”

U početku će Azeme, kako kaže, sam raditi u svojoj novoj mesarskoj radnji.

“Za početak ću raditi sam, ali imam namjeru da zaposlim i jednog radnika da mi pomogne”

U razgovoru sa sugrađanima često možemo čuti: “Nemamo ni mesari, nemamo ni pekaru”, ali, eto, bar jedan problem smo riješili. Idemo dalje.

 

UPS Media

Odgovori