Home Novosti BiH Bakir Izetbegović prije izbora tvrdio da se u narodu probudio inat, pa...

Bakir Izetbegović prije izbora tvrdio da se u narodu probudio inat, pa doživio debakl

Neka ih je 11, neka ih je 111, neka ih je 1.011, jedan odlučuje, kazao je Izetbegović prije izbora, dok je nakon izbora govorio da ne može pobijediti 11 stranaka, ali da bi mogao ostvariti pobjedu nad njih devet

Lider SDA Bakir Izetbegović doživio je veliki debakl na izborima za Predsjedništvo BiH.

Kandidat ujedinjene opozicije za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović, prema još uvijek nepotpunim rezultatima, ima prednost od 100.113 glasova prednosti u odnosu na Bakira Izetbegovića.

O inatu

Podsjećamo, na skupovima SDA u Ključu i Sanskom Mostu 25. septembra Bakir Izetbegović je govorio o odnosima sa političkim oponentima te tom prilikom kazao da udruživanje “više heterogenih stranaka na temelju mržnje prema SDA neće imati rezultat kakav te stranke očekuju jer im narod to neće dozvoliti.”

– Osjećam u našem narodu da prepoznaju motive koji stoje iza toga i da se počinju okupljati, da se u njima počinje buditi inat. Oni su se okupili, a neki stranci ih podržavaju, da slome snagu koja je narodu vratila ponos, vratila državu, identtiet, najjaču patriotsku stranku u BiH – rekao je tom prilikom Izetbegović.

Očito da se jeste probudio u inat u narodu, ali ne na onaj način na koji je to tvrdio Bakir Izetbegović.

O 11 stranaka

Na jednom predizbornom skupu je također kazao “Neka ih je 11, neka ih je 111, neka ih je 1.011. Jedan odlučuje!”, a nekoliko sati nakon okončanja izbora rekao je da nije mogao pobijediti 11 stranaka.

– Kako očekivati da pobijedite 11 udruženih stranaka. To je jako težak zadatak, da ih je bilo 9 uspio bih, ali 11 nisam mogao – poručio je Izetbegović.

(Avaz)

Previous articleUZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: “Sve podsjeća na kijevski Majdan, postupci opozicije mogu da utiču na destabilizaciju Republike Srpske…
Next articleSKANDALOZNE TVRDNJE ZASTUPNIKA U HRVATSKOM NARODNOM SABORU: “Evropi treba objasniti da Bosna nikada nije postojala kao država i da su za sav nered u BiH krivi Bošnjaci”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.