Čuvajmo Srebrenicu

Begija Smajić: Islamska zajednica u Srebrenici nije zloupotrebljena

Odbornica Stranke za BiH u Skupštini Općine Srebrenica Begija Smajić reagovala je na jučerašnje otvoreno pismo odbornice SDA Tife Efendić u kojem je kazala kako je u Srebrenici zloupotrebljena Islamska zajednica.

Reakciju Begije Smajić prenosimo u cijelosti:

“Odbornica sam u Skupštini Opštine Srebrenica ispred Stranke za BiH od 2012. godine i imam veliku podršku Bošnjaka u Srebrenici, jer sam prva među ženama po broju osvojenih glasova, kako na lokalnim izborima 2012., tako i 2016. godine.

U Srebrenicu sam se vratila sa dva brata i majkom 2002. godine, a očeve kosti još nisu našle svoj smiraj u Memorijalnom centru u Potočarima.U školi radim 12 godina kao nastavnica matematike i fizike. Udala sam se u aprilu 2008. godine i umjesto da napustim Srebrenicu, jer je moj muž sa Tuzlanskog kantona, gdeje je imao i stalno zaposlenje, mi smo naš bračni život poceli kao podstanari u Srebrenici. Na prostoru gdje se ne tako davno željelo zatrti muško uho, ja sam rodila dva sina, a bit ce ih insaAllah još.

Zbog Srebrenice, zbog naroda koji ovdje sa mnom živi, zbog našeg naroda koji je protjeran po cijelom svijetu, ja nisam ušla u Skupštinsku vecinu koju čine svi Srbi tj. njih 14 i 4 Bošnjaka, nisam željela da budem dio vecine u kojoj nece biti svi Bošnjaci. Od održavanja izbora nemam miran san, a razlog tome su stalni pritisci na način da su mi slate osobe čak na radno mjesto. Kulminacija svega jeste sramota koja se desila u nedjelju prilikom održavanja sjednice Povjereništva OO SDA Srebrenica.

Svaki razuman stanovnik Srebrenice, baš kao i ja našao se u čuđenju da je neko smogao hrabrost da organizira napad na državne službenike, a žaljenja su najveća što se sila najviše demonstrirala na napad državnog ministra, gospodina Adila Osmanovića, kojeg narod Srebrebrenice izuzetno poštuje.

Odbornica SDA , Tifa Efendić, tako ponosno poziva predsjedniku SDA da dođe u Srebrenicu, ne želeći mu u pismu otkriti da je njen djever Sadik Efendić dosadasnji član IO Srebrenica, tupim predmetom napao ministra Osmanovica u toj nedjelji o kojoj ona piše.

Žalosno je to da Tifa Efendić u svom pismu piše o zloupotrebi Islamskog centra, a ne piše da je ona u sukobu interesa, jer pored toga što je odbornica, direktorica je ustanove čiji je osnivač opština. Islamski centar je mjesto našeg utočišta i ne znam u čemu je problem ako neka stranka održi svoje sjednicu u Sali Islamskog centra.

Ovim putem bih zamolila koleginicu Tifu Efendic da se ona prikljuci meni i ovoj grupi od 4 odbornika iz SDA, jer nas petero imamo 10 djece, a ona podržava one čija djeca nisu ovdje”, stoji u saopćenju za javnost.

Izvor Klix.ba