Bivši pripadnici Armije RBiH krenuli pješice iz Drežnice kraj Mostara ka Srebrenici

Demobilisani borci Armije Republike BiH, bivši pripadnici Samostalnog bataljona Drežnica kod Mostara Ramiz Kadrić i Mahmut Dulić, krenuli su da jutros pješice ka Potočarima kako bi učestvovali u Maršu mira za Srebrenicu.

 

 

Jutros su učenjem Fatihe ispred Memorijalnog centra Drežnica odali počast šehidima Drežnice, svojim saborcima, koji su svoj život dali za nezavisnost BiH, te krenuli na put. Kadrić je kao 17-godišnjak 1992. godine dobrovoljno pristupio Armiji Republike BiH i to Samostalnom bataljonu Armije Republike BiH ”Drežnica”, a do završetka agresije istaknuo se hrabrošću i srčanošću u borbi za BiH.

Kadriću je ovo već sedmi put zaredom da kreće ka Srebrenici. Kako nam je kazao, već se nalaze kod Jablanice, a prvu večer se namjeravaju odmoriti u Ostrošcu, kako bi ujutro krenuo dalje ka Konjicu. Tu će im se priključiti Konjičani, koji također svake godine sudjeluju na Maršu mira za Srebrenicu.

– Ovo se moglo bilo kome desiti. Žrtve su zaslužile da se svi odazovemo ovom maršu. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih – kazao je Kadrić, dodavši da moli Allaha dž.š. da im da snage da istraju na ovom putu.

Pred Kadrićem i Dulićem je put dug oko pet stotina kilometara. Planirano je da 8. jula stignu u Nezuk, odakle zvanično kreće Marš mira Srebrenica 2017.

 

 

 

Faktor.ba

Komentari su zatvoreni