Home Novosti BiH BORJANA KRIŠTO U STRAHU OD PORAZA: “U Federaciji bošnjački narod kao mnogobrojni...

BORJANA KRIŠTO U STRAHU OD PORAZA: “U Federaciji bošnjački narod kao mnogobrojni uvijek može izabrati dva člana Predsjedništva, što su praktično i uradili tri puta uzurpirajući…”

Zahvalila se Krišto predsjedniku Vlade RH i HDZ-a Andreju Plankoviću i njegovom izaslanstvu na dolasku u Livno”.

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto zahvalila se na svemu što dužnosnici Vlade RH čine za “opstojnost i opstanak hrvatskog naroda na svim prostorima u BiH, posebno na potpori za ustavnu jednakopravnost i legitimno političko predstavljanje. Zahvalila se Krišto predsjedniku Vlade RH i HDZ-a Andreju Plankoviću i njegovom izaslanstvu na dolasku u Livno”.

„U ove izbore idemo po neizmjenjenim izbornim pravilima, to znači da u Federaciji bošnjački narod kao mnogobrojni uvijek može izabrati dva člana Predsjedništva, što su praktično i uradili tri puta uzurpirajući poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ovaj put, Hrvatski narodni sabor BiH odlučio je ići sa jednim zajedničkim kandidatom, i tako poslati poruku svima u BiH. BiH je domovina hrvatskog naroda, samo hrvatski narod može odlučiti tko će ga predstavljati u Predsjedništvu, kazala je Krišto.

„BiH je definirana kao domovina tri konstitutivna naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, i svih koji u njoj žive, nepravdeno podjeljena na dva entiteta. Jedan dominantno bošnjački, drugi dominantno srpski, uz nepravednu podjelu prema jednom konstitutivnom narodu, hrvatskom narodu. Uz to, imamo stalne nasrtaje na naša Ustavom zajamčena prava, prava konstitutivnog naroda. Hrvatski narod ima pravo na pluralizam, hrvatski narod ima pravo svojom većinskom voljom odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štitie kolektivna prava, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda. Jako je važno da nam u nedjelju 2. listopada bude imperativ izlazak na izbore. Hrvatski narod u BiH nije manjina, on je suveren, ustavotvoran, konstitutivan narod to moraju svi znati i razumjeti“, kazala je Krišto.

„Vjerujem u vas, vjerujem u snagu zajedništva hrvatskog naroda koje smo mnogo puta kroz povijest pokazali, pokažimo i u nedjelju. Budimo uvijek uz svoj hrvatski narod. Zajedništvom do pobjede“, zaključila je Borjana Krišto.

Previous articleKAKAV SKANDAL U LIVNU: Pogledajte šta je Plenković kazao o dogovoru sa Schmidtom i izboru Komšića u Predsjedništvo BiH (VIDEO)
Next articleIZBORI U BiH TOP – TEMA U SUSJEDSTVU: „Hrvatske stranke pokušavaju spriječiti izborni inženjering kojim je ranije tu poziciju osvajao Komšić, najviše šanse za pobjedu ima…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.