Bosanac ubijen u Americi, poznat i njegov identitet

Tri osobe su ubijene i dvije ranjene u pucnjavi u srijedu u američkoj saveznoj državi Maryland. Pucnjava se dogodila oko 9h ujutro po lokalnom vremenu u poslovnom parku Emmorton u gradu Edgewood, oko 50 kilometara sjeveroistočno od Baltimorea, saopćeno je iz ureda šerifa okruga Harford, prenosi agencija Xinhua.

Šerif Jeffrey Gahler je na konferenciji za medije rekao da je napadač identificiran kao 37-godišnji Radee Labeeb Prince. Dvije ranjene osobe su u kritičnom stanju, prenosi FENA.
Lokalni zvaničnici su kazali da je pet škola na području Edgewooda stavljeno pod sigurnosnu blokadu.

U pucnjavi je smrtno stradao Enis Mrvoljak iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj čovjek (48) je prije odlaska s porodicom u Sjedinjene Američke Države živio u Maglaju, a u Marylandu je radio u kompaniji Advanced Granite Solutions.
Policija je objavila da je napadač ušetao na parking firme s pištoljem prije 9 sati ujutro i upucao pet radnika. Dvoje povrijeđenih odvezeni su u bolnicu u Marylandu, a troje je smrtno stradalo.
Pored Mrvoljka u pucnjavi su ubijeni Bayarsaikhan Tudev (53) i Jose Hidalgo Romero (34). Ova informacija itekako je potresla bh. zajednicu u Sjedinjenim Američkim Državama.

IB.com / bhdijaspora.net

Komentari su zatvoreni