Čuvajmo Srebrenicu

BOŠKOVIĆ OTKRIO SVE ČOVIĆEVE STRAHOVE: „Ni jedna politička opcija bošnjačke provenijencije ne želi Hrvata iz HDZ-a BiH…“

Stranke okupljene oko HDZ-a BiH bile su spremne za implementaciju vlasti dan nakon objavljivanja rezultata izbora i naš je osnovni upit što se do sada čekalo, rekao je predsjedatelj Kluba HDZ BIH – HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Mladen Bošković

On je za Čovićev HMS komentirao izjavu visokog dužnosnika SDA da će predsjedatelj ZD PFBiH BiH Elvir Karajbić (SDP) biti smijenjen zbog definiranja nove većine unutar bošnjačkog bloka u ZD PFBiH, a koju predvodi SDA.

Bošković se upitao je li logično da oni, koji su sami sebe eliminirali iz vlasti imaju predsjedatelja Zastupničkog doma, pa je i sama smjena Karajbića logična stvar.

Bošković je kazao da u ovoj cijeloj priči postoji i drugi momenat.

„Bošnjačka politička elita nastupa kao kompaktna cjelina kada je na stvari pitanje Hrvata. Ni jedna politička opcija bošnjačke provenijencije ne želi Hrvata iz HDZ-a odnosno iz HNS-a“.

Član Predsjedništva HDZ-a BiH istaknuo je da je cjelokupan zastoj u funkcioniranju zakonodavne vlasti na razini FBiH generirano pregrupiranjem na bošnjačkom političkom spektru. S druge strane, napominje Bošković, dan nakon objavljivanja izbornih rezultata jasno se znalo tko su legalni i legitimni politički predstavnici Hrvata.

„Stranke okupljene oko HDZ-a BiH i HNS-a bile su spremne za implementaciju vlasti dan nakon objavljivanja rezultata izbora i naš je osnovni upit što se do sada čekalo”, upitao se Bošković te dodao:

-Na sceni je cjelokupno pregrupiranje bošnjačke političke scene i nisam siguran da je to do kraja okončan proces.

-Sve ovo što se radi je pregrupiranje u bošnjačkom dijelu političkog spektra jer se sada spojilo i građansko i nacionalno“, kazao je Bošković za Čovićev HMS.

(SB)

Loading..