Čuvajmo Srebrenicu

BRUTALNI MEDIJSKI NAPADI IZ SRBIJE: Meta je novi direktor Memorijalnog centra u Potočarima

0

Da propagandna mašinerija u Srbiji radi punom parom na račun Bosne i Hercegovine, Bošnjaka i žrtava tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i genocida, govori i današnji primjer masovnog napada srpskih medija na novog direktora Memorijalnog centra u Potočarima, dr. Emira Suljagića.

Jedan ironičan Suljagićev “tvit” iskoristili su kao povod da upere masovnu medijsku artiljeriju prema novom direktoru Memorijalnog centra. Suljagićevo imenovanje na ovu funkciju je nesumnjivo i glavni razlog ovih napada. Inače, na naslovnicama “Vučićevih portala” Srebrenica se često koristi za propagandne aktivnosti prema Bosni i Hercegovini. Dovodi se u pitanje broj žrtava, kreiraju se razne teorije zavjere i promoviraju njihovi autori koji su redovni gosti najgledanijih informativnih emisija u Srbiji.

Napad na Direktora memorijalnog centra nije izuzetak u takvim aktivnostima, ali jeste simboličan, budući da je dr. Suljagić tek nedavno imenovan na ovu funkciju, a prema informacijama kojima raspolažemo, i koje smo dobili od vodiča, već se primjećuju određena poboljšanja u samom Memorijalnom centru Potočari, prije svega na polju komunikacije i stavljanja na raspolaganje svim gostima iz cijelog koji svakodnevno obilaze Potočare i odavaju svoje poštovanje prema žrtvama genocida u Srebrenici.

(S. B.)

Odgovori