Čuvajmo Srebrenicu

BURNO U DOMU NARODA PSBiH, NAKON IZJAVE DENISA BEĆIROVIĆA, REAGOVALI ŠPIRIĆ I NOVIĆ: “Nećete vi probleme koji postoje u FBiH, prebaciti na Milorada Dodika”

“Što je više Denisa Bećirovića i njegovih ovakvih nastupa, topi se priča o Bosni i Hercegovini”, kazao je Špirić.

Na riječi delegata Denisa Bećirovića u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da “Dodik poziva na rat i to treba javno reći”, reagovali su iz Kluba Srba.

“Ako Dodik krene mimo Ustava i zakona, onda mora znati da tada slijede neka druga pravila”, kazao je delegat Denis Bećirović.

Odgovorio mu je delegat Nikola Špirić.

“Što je više Denisa Bećirovića i njegovih ovakvih nastupa, topi se priča o Bosni i Hercegovini. U šta se ovaj dom pretvara? Da li je Denis Bećirović baba Vanga da tumači mišljenja delegata, poslanika, članova Predsjedništva BiH? Prijetnja nikada nije izgrađivala BiH niti će sada i molim Denisa da to ne čini. Nećete vi prbleme koji postoje u FBiH, prebaciti na Milorad Dodika. Ne možete Miloradom Dodikom pokriti sve nesporazume koji postoje u FBIH. Dodik jasno iznosi svoje stavove, ali ovo nije mjesto za optužbu”, naveo je Špirić.

Odgovorio mu je i Sredoje Nović.

“Ovaj dom se pretvara u nešto što niko od nas u budućnosti ne bi želio. Ako je ovako, ja sam spreman zatražiti da napustimo sjednicu u ime Kluba srpskog naroda”, naveo je Nović.

N1