Home Novosti BiH Ćamil Duraković: Domovina ne smije napuštati Skupštinu zbog Šnjegote!

Ćamil Duraković: Domovina ne smije napuštati Skupštinu zbog Šnjegote!

Camil Durakovic

Lider pokreta Odgovor Ćamil Duraković poručio je da bošnjački i hrvatski zastupnici ne smiju napuštati Narodnu skupštinu RS-a na diskusiji oko smjene glavnog revizora Duška Šnjegote.

 

 

Lider pokreta Odgovor Ćamil Duraković poručio je da bošnjački i hrvatski zastupnici ne smiju napuštati Narodnu skupštinu RS-a na diskusiji oko smjene glavnog revizora Duška Šnjegote.

Duraković poručuje da je pet poslanika Domovine dobilo povjerenje građana i da primaju plate da bi se raspravljali i snagom argumenta branili javne interese, a ne da se prepuštaju predstavi za javnost koju ovih dana priređuje i vlast i opozicija po ovom pitanju.

„Šnjegota je u medijima napadan samo onda kada je davao negativna mišljenja o poslovanju strateških preduzeća u RS-u. Napadali su kada je s negativnim mišljenjem izašao za JP „Željeznice Republike Srpske“, za Klinički centar Banja Luka, za Bolnicu Istočno Sarajevo, za „Puteve Srpske“. Šnjegota je krajem 2015. upozoravao da javne službe ignorišu preporuke revizije, upozoravao je da su ukupne neizmirene obaveze bile oko 192 miliona konvertibilnih maraka. Sada im smeta činjenica da su probili budžet za 118 miliona maraka. Upozoravali smo koliko je budžet ‘šupalj’ već ranije, upozoravali smo koliko se malo u njemu planira za krajeve gdje žive povratničke zajednice, znali smo u kakvo stanje loše upravljanje dovodi javna preduzeća posljednjih par godina. Vrijeme je da zastupnici Domovine pokažu spremnost da diskutuju o ovim temama, zato primaju platu“, kazao je Duraković.

„Nikada više se ne smije dogoditi da politika predstavnika Bošnjaka i Hrvata u NSRS bude napuštanje sjednica, jer je to lakši put – napustiš sjednicu, pa piješ kafu u kantini. Teži put je istinski djelovati na promjeni načina kako se u RS-u razgovara o važnim političkim temama. Ljudi, budžet RS-a je i naš budžet, mi nismo spremni da se bijemo oko SDS-ovih kadrova i miljenika Vukote Govedarice, ali smo spremni institucionalno zaštititi poziciju glavnog revizora onda kada se poziva na njegovu ostavku samo zato što govori istinu“, zaključio je Duraković.

(Vijesti.ba)

Previous articleJanjić završne riječi bazirao na iskazima O1 i Mustafića: Srbi su znali da je Ibran protivnik Orića!
Next articlePozivamo vas na mirni protest Žena Srebrenice povodom Dana nestalih – “Gdje je …”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.