Ćamil Duraković se kandiduje za predsjednika Republike Srpske

Bivši načelnike Općine Srebrenica Ćamil Duraković kandidovat će se na Općim izborima koji se održavaju u oktobru ove godine za funkciju predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS.

 

 

Ćamil Duraković je potvrdio danas da će se kandidovati za predsjednika entiteta Republika Srpska na predstojećim izborima. Duraković je najavio da će podršku za svoju kandidaturu zatražiti od udruženja, političkih stranaka i zajednice, te da svoju kampanju neće bazirati na negativnoj propagandi, već na istini, konkretnom planu i preuzimanju odgovornosti.

“Nudim građanski orijentisan, proevropski i probosanskohercegovački program ‘Naš izbor’, te želim biti zajednički kandidat svih onih koji hoće promjene u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Računam na glasove svih građana, te sam spreman izaći i ponuditi treću politiku u RS-u, alternativu onome što nude vlast i opozicija”, kazao je Duraković.

“Sa ovim više nema kalkulacije, te ću za svoju kandidaturu zatražiti podršku moje porodice, prijatelja, ali i svih onih odgovornih građana od Prijedora do Trebinja, mojih povratnika i svih onih kojima je Bosna i Hercegovina u srcu. Vjerujem u demokratsku i nenasilnu borbu za promjenu stanja u ovoj zemlji i istinski vjerujem da je drugačija budućnost moguća”, dodaje Duraković.

“Poručujem da se više neću osvrtati na pojedince koji su govorili i radili protiv ideja koje zagovaram. Neću se čak osvrtati ni na potencijalne druge kandidate iz bošnjačke zajednice. Želim pričati pozitivnu priču, želim mladim koji ovdje žive pokazati da drugačije može. Vrijeme je da ispružimo ruku i da naša generacija konačno bude generacija promjene”, zaključio je Duraković.

Komentari su zatvoreni