Ćamil Duraković u posjeti Holandiji: Prošlo je vrijeme straha!

0

Ćamil Duraković, lider Pokreta “Odgovor” i zajednički kandidat povratničkih zajednica za predsjednika RS-a, posjetio je Holandiju gdje se susreo sa predstavnicima lokalne vlasti, gradonačelnicom Den Haaga Pauline Krikke i bh. dijasporom.

 

 

“U Hag sam došao na poziv Haške akademije za lokalnu upravu, te smo imali priliku razgovarati o ulozi lokalne uprave u očuvanju mira u okruženjima kao što je naše”, kazao je Duraković.

“Iskoristio sam ovu priliku te sam se susreo sa našim ljudima u iseljeništvu. U Arnhemu sam imao priliku prisustvovati druženju i razgovoru na poziv IKC-a”, neopisivo mi je zadovoljstvo vidjeti veliki broj Bošnjaka koji se još uvijek interesuju o mogućnostima njihovog doprinosa Bosni i Hercegovini, dodaje Duraković.

“Postoji volja dijaspore za uključivanje kroz podršku onih u stanju potrebe, građanskoj mobilizaciji na izborima, ali je posebno važno da dijaspora traži prilike za ulaganje i stvaranje novih radnih mjesta u domovini. Jučer u Holandiji, danas u Njemačkoj a sutra već u Austriji. Prošlo je vrijeme straha, idemo naprijed”, zaključuje Duraković.

 

 

 

(Index.ba)

Odgovori