Ćamil Duraković: Zašto neki Mujo ne bi glasao za nekog Dragana ili Dragan za Muju? Mi nismo etnički torovi!

Duraković kaže da će imati kampanju koji se neće ticati unutar probosanske svađe, već će jasna politika biti da ubjede povratnike I druge građane u svoju ideju

 

 

“Kroz Pokret ‘Odgovor’ pokušavamo objediniti probosansku politiku, kako bi se prije svega u ime povratnika koji žive na prostoru entiteta Republika Srpska suprostavili režimu koji već sada evidentno diskriminira i ugrožava Bošnjake povratnike, ali i druge povratnike nesrbe na taj prostor”, kaže Ćamil Duraković za N1.

“Rezultat neuspjeha je rezultat i najava moje kandidature kao nezavisnog kandidata za predsjednika entiteta Republika Srpska. Mi imamo svoju platformu i politiku u koju vjerujemo. Mi nismo nikoga negirali, mi smo pokušali, mi vjerujemo kada vide našu platformu i ono što smo pripremili narednih dana, očekujemo podršku određenih političkih opcija koje to budu htjele”, kaže Duraković.

Duraković kaže da će imati kampanju koji se neće ticati unutar probosanske svađe, već će jasna politika biti da ubjede povratnike I druge građane u svoju ideju.

“Mi imamo koncizan i jasan plan. Građani će odlučiti. Mi moramo razbijati ono što je sada u našoj mentalnoj matrici. Zašto da i drugi ne glasaju za nas? Zašto neki Mujo ne bi glasao za nekog Dragana ili Dragan za Muju? Mi nismo etnički torovi”, navodi on.

Duraković kaže da njegova kandidatura ne ide u pravcu odvlačenja glasova u izbornoj trci između koalicije koju predvodi SNSD I Savez za promjene.

“Naš politički pravac je usmjeren i na jedne i druge. Mi u RS-u ne vidimo neku dobrobit za povratnike. Pravac našeg djelovanja je usmjeren i na jedne i na druge. Mi sa pozicije u RS ne vidimo neku dobrobit za povratnike. To ne vidimo ni kod Saveza za promjene. Mi ćemo imati postizborne aktivnosti koje će biti usmjerene u saradnji sa onim politikama koje budu činile bolje za povratnike i status u RS. U ovom momentu to nemaju ni jedni ni drugi”.

Duraković kaže da pokret “Odgovor” nije donio odluku da će učestvovati u narednim opštim izborima, ali će sa političkim opcijama razgovarati koje su to liste koje će podržavati u svojoj kampanji.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Komentari su zatvoreni