Čavka: Vrijeme je za jedinstveno antikoruptivno djelovanje u RS-u

Zastupnik Koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini RS-a Admir Čavka pozvao je kolege da podrže formiranje antikoruptivnog kluba u entitetskom parlamentu, koji će pokrenuti inicijative za donošenje novih zakona o suzbijanji korupcije, o javnosti informacija o zapošljavanju u javnim organima i posebnim mjerama borbe protiv korupcije.

 

 

Ove zakonske prijedloge pripremit ću do kraja juna i uputiti u parlamentarnu proceduru. Vrijeme je da se osiguraju posebni resursi za borbu protiv korupcije, posebne mjere koje će suzbiti korupciju i podmićivanje u procesu donošenja odluka u parlamentu RS i osigurati veću javnost rada institucija pri zapošljavanju – naveo je Čavka u pisanoj izjavi.

 

Pozvao je opoziciju, ali i, kako je naveo, odgovorne zastupnike u vladajućoj većini da okupe i vrate povjerenje građana u institucije sistema.

 

 

– Moramo zaustaviti one koji zloupotrebom službenog položaja zloupotrebljavaju povjerenje građana. Zajedno ćemo zaštititi naš novac, naša radna mjesta i našu budućnost – poručio je Čavka.

 

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari su zatvoreni