Čeda Jovanović o Šešelju: On je marginalna pojava u društvu

0

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je na otvaranju Festivala “Mirdita – dobar dan” da je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj marginalna pojava u društvu, a da ga mnogo više brine tišina koja prati festival, prenosi antenam.net.

 

 

– Meni je mnogo važnije ono što se dešava ovdje, činjenica je da Festival otvoren. Šešelj je marginalna pojava danas u našem društvu. Ne treba mu povlađivati, on samo pokušava da skrene pažnju na sebe. Taj jadni skup njega i tih stotinak nesretnika je logičan epilog te nenormalne politike koju su oni vodili 30 godina – rekao je Jovanović.

On je dodao da ga brine tišina koja prati Festival, a koja prema njegovoj ocjeni, nije posljedica nezainteresiranosti društva, nego velike nemoći i iscrpljenosti i činjenice da ni nakon 30 godina “nisu svedeni računi”.

– Nismo to (svođenje računa) uradili sa Bosnom i Hercegovinom, sa Hrvatskom, niti sami sa sobom. Nismo postavili pitanje zašto nam se sve to desilo”, rekao je Jovanović.

Odgovori