ČESTITKE INZKA: To je bila jedna od najuspješnijih reformi u postratnoj BiH

0

U povodu Dana Oružanih snaga BiH i 14. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, visoki predstavnik Valentin Inzko uputio je čestitke Ministarstvu odbrane kao i vojnicima i komandnom kadru Oružanih snaga BiH, prenosi N1.

“Osnivanje Oružanih snaga BiH bio je vrlo kompleksan proces koji je iziskivao viziju, odlučnost i strpljenje. Kombinacija tih sastojaka dovela je do jedne od najuspješnijih reformi u postratnoj BiH. Isti ti sastojci su potrebni sada kako bi cijela zemlja krenula naprijed”, izjavio je visoki predstavnik.

U proteklih 14 godina, Oružane snage BiH su izrasle u kompetentnu i profesionalnu vojnu organizaciju, sposobnu da pruži pomoć građanima u svim dijelovima BiH u vrijeme prirodnih nepogoda, te da uspješno učestvuje u mirovnim misijama širom svijeta. Bile su i ostale pozitivna i ujedinjujuća snaga u BiH, istovremeno u potpunosti poštujući pojedinačne identiteta svakog pripadnika Oružanih snaga.

“Želim Oružanim snagama BiH da i dalje ostvaruju odlične rezultate u svakodnevnim aktivnostima i sveukupnom radu za dobrobit Bosne i Hercegovine”, zaključio je visoki predstavnik.

Odgovori