Čivić: Nisam dobio odluku o smjeni; I Anel Karić napustio SDA

U Zvorniku je danas održana konstituirajuća sjednica Povjereništva za OO SDA Zvornik, piše agencija Patria.

 

 

 

– Prije zasjedanja sjednice Povjereništva bilo je više pokušaja da se izvrši primopredaja dokumentacije, arhive i materijalno – tehničkih sredstava, ali pored brojnih poziva prema bivšem predsjedniku OO SDA Zvornik Nedimu Čiviću, on se nije želio javiti, odnosno oglušio se, iako je to njegova zakonska obaveza – saopćeno je iz Povjereništva SDA Zvornik.

Bivši predsjednik OO SDA Zvornik Nedim Čivić za agencij Patria je demantovao navode Povjereništva da nije htio predati dokumentaciju i izvršiti primopredaju dužnosti.

– Ja još uvijek nisam dobio nikakvu odluku da sam razriješen s dužnosti predsjednika. Što se mene tiče, nije ništa sporno, onog trenutka kada dobijem odluku istog momenta ću predati kompletnu dokumentaciju – kazao je Čivić za NAP.

Čivić je istakao kako je svjestan odakle dolaze dezinformacije da nije htio predati dokumentaciju. Radi se, kake je kazao, o ljudima koji na osnovu smutnji i malverzacija 20 godina opstaju na vlasti.

Nedim Čivić nije jedini iz OO SDA Zvornik koji je napustio stranku. Pored 20 mjesnih odbora, to je učinio i odbornik SDA u Skupštini grada Zvornika Anel Karić.

Karić je obavijestio organe da napušta stranku, jer je, kako je naveo, bez svog pristanka imenovan u Povjereništvo, čijoj konstituirajućoj sjednici danas nije prisustvovao.

 

Komentari su zatvoreni