Civilna zaštita općine Srebrenica stoji na raspolaganju lokalnom stanovništvu

0

Iako snijeg pada već drugi dan, iz Civilne zaštite općine Srebrenica su nam rekli da situacija nije vanredna, te da nema ugroženog stanovništva na području Srebrenice.

Hasudin Mustafić, samostalni stručni saradnik za poslove civilne zaštite općinske uprave Srebrenica izjavio je za naš radio da sve aktivnosti u ovom zimskom periodu teku prema utvrđenom planu i programu.

– Trenutno nemamo informacije o ugroženom stanovništvu pogotovo u ruralnim mjesnim zajednicama naše općine. Mi kao civilna zaštita općine Srebrenica stojimo na raspolaganju lokalnom stanovništvu u slučaju potrebe dostave lijekova ili hitne pomoći i dr. Zbog zimskog školskog raspusta nemamo pozive iz udaljenih mjesnih zajednica da se putevi čiste. U narednom periodu nastavit ćemo sa našim aktivnostima – izjavio je za naš radio  Mustafić, dodajući da se još uvijek čeka da se završi tenderska procedura za odabir izvođača za zimsko održavanje lokalnih kategorisanih puteva.

– Nakon toga ćemo izvršiti ažuriranje plana zaštite od snijega i sniježnih padevina na području općine Srebrenica. Također, u narednom periodu planiramo da Skupštini uputimo procjenu ugroženosti općine Srebrenica prirodnih i drugih nesreća na bazi rizičnog bazičnog dimenziranja, te ukoliko prođe na Skupštini onda ćemo izvršiti ažuriranje svih planova zaštite i spašavanja na  području naše općine. Onoliko koliko smo u mogućnosti Civilna zaštita se uvijek stavlja na raspolaganje 24h lokalnom stanovništvu i mogu nas kontaktirati na broj 056 – 445 – 534 – kazao je Mustafić.

Tender za zimsko čišćenje kategorisanih i lokalnih puteva na području općine Srebrenica još uvijek nije u potpunosti završen. Firme koje trenutno rade na čišćenju zimski puteva su KP Polet, d.o.o Suvi list i Kaliman Company Skelani.

Iz općine Srebrenica obavješteni smo da su svi putevi prohodni, a u Srebrenici stanovništvo ima uredno snabdjevanje električnom energijom i vodom.

Odgovori