Čuvajmo Srebrenicu

Čomor poručio OHR-u: “Čekali smo vas 90-tih, čekali smo za Srebrenicu, stalno vas čekamo… postali ste mutavi”

U Sarajevu je danas nastavljena treća vanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će biti razmatrana sigurnosna situacija u većem bh. entitetu, a u vezi s aktivnostima na uspostavi rezervnog policijskog sastava RS.

Nermin Muzur, zastupnik Naroda i Pravde kaže da je u Kantonu Sarajevo nemoguće popunjavati policijske snage, jer je u činu policajac i mlađi inspektor već upotpunjena situacija, a za više činove je potrebno vrijeme i školovanje.

Na opasku Sanele Prašović, da je čekala reakciju međunarodne zajednice kako bi odlučila hoće li glasati za sjednicu Predstavničkog doma o sigurnosti, reagirao je Eldar Čomor i poručio da se već nekoliko puta čekala međunarodna zajednica, ali da nije bilo reakcije.

“Čekali smo 90-ih, pa smo čekali za Srebrenicu, evo reći ću i da stalno čekamo OHR, a ta institucija postala je mutava”, poručio je Čomor.

“Tanki smo mi bili i 90-ih pa smo se znali odbraniti, znat ćemo mi opet. Ja bih sada najveću policijsku pomoć dao Tuzli, jer mogu reagovati na Brčkom, koje je jedini komad BiH pod integritetom države”, poručio je tokom rasprave Munib Jusufovoć, zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu, piše “Patria“.