Crna Gora: Učenici tukli druga jer nije znao tekst četničke pjesme “Od Topole pa do Ravne Gore”

0

Četvorica učenika srednje škole Resursni centar “Dr Peruta Ivanović” u Kotoru, Crna Gora, brutalno su istukli školskog druga jer nije znao otpjevati pjesmu “Od Topole pa do Ravne Gore”, prenosi portal TrebinjeLive.info.

 

 

Brutalno vršnjačko nasilje četvorice Kotorana nad školskim kolegom desilo se prije oko dva mjeseca, a video snimak je tek sada dospio do tog portala.

Na video snimku se vidi kako trojica đaka uzrasta od 17-18 godina udaraju svog školskog kolegu od 15 godina, svaki put kada ne bi znao ponoviti stihove pomenute pjesme.

Nasilnici su prestali sa udaranjem tek kada je nesretni mladić počeo jaukati i savijati se od bolova.
Nasilni učenici su kasnije izbačeni iz škole.

Nadležni su, kako saznajemo, obaviješteni o ovom slučaju, ali od roditelja napadnutog mladića saznajemo da tužilaštvo nije preduzelo nikakve radnje, zadovoljavajući se činjenicom da su nasilnici izbačeni iz škole.

“Po njima je taj slučaj završen, a učenicima-nasilnicima će biti dozvoljeno da polažu razred i vjerovatno naredne školske godine da je ponovo upišu”, kaže nam otac napadnutog mladića, koji je sa porodicom u Kotor izbjegao iz Ilijaša i kao 40 odstotni invalit izašao iz proteklog rata.

 

 

(SAFF.ba)

Odgovori