Home Novosti BiH Da je ovo uradio Bošnjak, odmah bi ga proglasili teroristom: Glišići svoje...

Da je ovo uradio Bošnjak, odmah bi ga proglasili teroristom: Glišići svoje nekretnine opasali eksplozivom i bombama

delozacija banja luka

Pokušaj deložacije porodice Glišić sa imovine u banjalučkom naselju Vrbanja danas se ponovo pretvorio u pravu dramu, jer su Glišić svoje nekretnine još jednom opasali eksplozivom i bombama, a oko dvorišta čak oblijepili fotografije članova porodice sudskog izvršioca!

 

Ovo je treći bezuspješan pokušaj deložacije FK Džaja sa imovine u Vrbanji, gdje se nalazi stadion i porodična kuća porodice Glišić, a koji se zbog prijetnji pretvorio u događaj visokog rizika, te su pored sudskih policajaca u osiguranje uključeni i pripadnici MUP-a RS-a. Bez obzira na to, Glišići su danas prijetili policajcima da će na njih pustiti pse!

 

Glišići se nadaju da je ovaj pokušaj deložacije ujedno i posljednji, jer se uzdaju u najnovije rješenje Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), za koje smatraju da ide u korist njihovim tvrdnjama da je sporna imovina njihova.

 

Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj i FK Džaja i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani, traje duže od sedam godina. FK Jedinstvo na svojoj strani ima prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS-a koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova.

 

Otac banjalučkog muzičara Milivoje Glišić, a koji se nalazi i na čelu FK Džaja, danas je ponovo podvukao da se on i njegova porodica neće iseliti sa ove lokacije. U kući je tokom pokušaja deložacije bio i Dado.

 

– Nećemo dozvoliti da nas izbace na ulicu. Borit ćemo se svim sredstvima – istakao je Glišić.

 

Predsjednik FK Jedinstvo i zastupnik Kluba Domovina u Narodnoj skupštini RS-a Admir Čavka ogorčen je što je propao još jedna pokušaj deložacije.

 

– Opet ista priča. Ljudi su sve minirali, postavili bombe i eksplozive. Oko kuće su čak postavili fotografije djece sudskog izvršioca, što je nevjerovatno i nedopustivo. Čuli smo da je policija izdala nalog za hapšenje Glišića i očekujemo da ga privedu zbog brojnih prijetnji. Zamislite da je jedan Bošnjak ovo uradio, odmah bi ga proglasili teroristom – kazao je Čavka.

 

U Jedinstvu ističu da su im FK “Džaja” i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine, a da su ih oni prvi put tužili 2009, kao i da je FK Jedinstvo “jedan kroz jedan” vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina. Sa druge strane, Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala.

 

 

 

Faktor.ba

Previous articleDRAMA U HAGU: RATNI ZLOČINAC RATKO MLADIĆ NA SAMRTI?
Next articleOTKRIVENI LAŽNI APELI ZA POMOĆ: Napadnuti novinari našeg portala i već drugi dan izloženi prijetnjama
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.