Da li je i Islamska zajednica protiv nane Fate Orlović

Umjesto da se bavi uklanjanjem crkve iz dvorišta nane Fate Orlović, Islamska zajednica se stavila u zaštitu Ramiza Salkića i istom iskazala podršku.

 

 

Nakon gostovanja nane Fate na FACE TV-u, ne stišavaju se reakcije. Brojne su osude na račun Ramiza Salkića, te mali je broj onih koji ga podržavaju. Uglavnom su to stranačke kolege i oni koje je Ramiz Salkić postavio na funkcije.

U jučerašnjem dokumentu koji je objavio bportal, takozvana udruženja iz Bratunca su dala podršku Salkiću. Među njima je i Admir ef. Velić, predsjednik medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Na ovom spisku potpisnika se nalaze osobe koje su zajedno sa svojim srpskim kolegama izglasale slavu opštine.

Pitamo se, da li je to i Islamska zajednica krenula protiv nane Fate?

Prije nekoliko sati, oglasio se i SDA, naravno umjesto da daju podršku nani Fati, istu su dali Ramizu Salkiću. Ovaj njihov potez nas ne iznenađuje jer je poznato svima da im je osuđeni kriminalac još uvijek na funkciji.

SDA je odavno ostavila Bošnjake u genocidnom entitetu na cjedilu. Primjera radi, Bošnjaci su izgubili načelnika u Srebrenici, a gospodin Bakir Izetbegović još niti jednom nije došao u posjetu.

Umjesto da se bave pitanjem povratnika, boraca, bosanskog jezika i drugim bitnim stvarima, SDA i ovaj put se bavi nebitnim stvarima.

Komentari su zatvoreni