Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Srebrenici

0

U Bosni i Hercegovini sutra se obilježava 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Kao i ranijih godina ovaj dan neće biti obilježen na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine. U Federaciji BiH je praznik i neradni dan, dok je u Republici Srpskoj sasvim običan radni dan.

U Srebrenici će biti obilježen Dan nezavisnosti kao i svake godine do sada u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine sa početkom u 11 sati. Dan nezavisnosti u Memorijalnom centru Potočari biće obilježen polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje kao počast ubijenim žrtvama genocida u Srebrenici 1995. godine i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Hamdija Fejzić organizovaće prijem za zvanice u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Prijem će biti organizovan u Kulturnom centru Srebrenica sa početkom u 12 sati i 30 minuta.

– Mi po ustaljenoj proceduri imamo polaganje cvijeća u 11 sati u Memorijalnom centru Potočari. Nakon toga ja sam kao Predsjednik Skupštine planirao prijem u Kulturnom centru. Pozvao sam određen broj gostiju i zvanica. Ovom prilikom pozivam sve one koji imaju vremena da dođu i da zajedno uveličamo i proslavimo Dan nezavisnosti – rekao je Hamdija Fejzić, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica koji je građanima Srebrenice uputio čestitku u povodu Dana nezavisnosti.

– Ovom prilikom svim građanima Srebrenice, Bosancima i Hercegovcima i svima onima koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju svojom domovinom čestitam 1. mart – Dan nezavisnosti i da ih još mnogo dočekamo u rahatluku i veselju – poručio je Fejzić.

Autor: JP JS RTV Srebrenica

Odgovori