DARKO MLADIĆ, SIN RATNOG ZLOČINCA: „Amerikanci su 94. poslali na Pale bivšeg predsjednika Cartera da spriječi “oslobađanje” Bihaća…”!

0

Mladić junior kaže da je sa osuđenim ratnim zločincem često razgovarao o ratu Vojske Republike Srpske protiv Petog korpusa Armije BiH

 

 

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladić, gostujući u jutarnjem programu televizije “Pink” govorio je o slučaju generala Armije BiH Atifa Dudakovića koji je nakon prošlonedjeljnog hapšenja pod optužbom za ratne zločine pušten da se brani sa slobode.

“Kada je moj otac Ratko bio komandant Kninskog korpusa Atif Dudaković je bio komandant tenkističkih jedinica JNA na tom prostoru. Otac mi je rekao da Dudaković tada nije bio nikakakav ekstremista, bio je prilično jugoslovenski orjentisan. Kada je počeo rat u Bosni Ratko je rekao Dudakoviću da nema potrebe da ostane u redovima JNA i da treba da se priključi svom narodu u Bosni….”

Mladić junior kaže da je sa osuđenim ratnim zločincem često razgovarao o ratu Vojske Republike Srpske protiv Petog korpusa Armije BiH.

“Krajem 1994.godine Peti korpus je bio pred vojnim porazom i bilo je pitanje dana kada će Vojska RS da uđe u Bihać. Međutim, tada Amerikanci šalju na Pale svog bivšeg predsjednika Cartera koji navodno želi da posreduje u uspostavljanju mira, a zapravo spašava Peti korpus od poraza. Da je tada oslobođen Bihać i ostatak tog dijela Krajine, rat bi se drugačije završio. Nakon toga ne bi bilo Oluje, opstala bi cijela Republika Srpska Krajina koja bi se spojila sa Republikom Srpskom”, kazao je Mladić.

 

 

(SB)

Odgovori