Denis Bećirović poručio Dodiku: „Svi koji sanjaju velikosrpske snove i razbijaju državu BiH probude sa na kraju u Haagu kao zločinci”

„Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je „da vjeruje da će Beograd i Banja Luka u budućnosti jednom biti u jednoj državi i da je to prirodno (…) Meni niko ne može da zabrani da vjerujem, da maštam,“ rekao je Dodik za “Sputnjik”.

Ozbiljna bosanska politika mora biti pametna, hrabra i uporna. Neprijatelji Bosne i Hercegovine moraju znati da mi imamo i pamet i snagu da očuvamo suverenitet, nezavisnost i nedjeljivost države Bosne i Hercegovine. Zato Miloradu Dodiku javno poručujem da je bolje da se ni u snu ne igra sa državom Bosnom i Hercegovinom. Manji bosanski entitet RS nije ni prirodna, ni historijska, ni demokratska tvorevina. Nastavi li Dodik sanjati i raditi na realizaciji zločinačkih velikosrpskih snova onda mora znati da su puno veće šanse da manji bh. entitet RS nestane nego da postane dio Srbije.

Nažalost, većina bh. političara misli da je državna politika „mudro ćutanje“ i borba za unosne funkcije u profitabilnim preduzećima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Banja Luci, Bihaću, Travniku … Oni zbog svojih dnevno-političkih i uskostranačkih preokupacija nemaju vremena da se bave zaštitom države i državnih interesa Bosne i Hercegovine. Naravno, osim u predizbornoj godini. Tri godine ćute i onda se naglo politički „probude“ i „osvijeste“. Na građanima je da prepoznaju one koji su četiri godine uporno djelovali na zaštiti države Bosne i Hercegovine ili da opet „nagrade“ one koji to rade samo godinu dana pred izbore.” – napisao je Dr. Denis Bećirović na svojoj facebook stranici.

ZASREBRENICU.ba

Komentari su zatvoreni