Denis Bećirović se oglasio nakon što je napustio debatu i emisiju na televiziji N1 uživo: “Bakir je odbio sučeljavanje kao što je to činio i u prethodnim kampanjama”

Denis Bećirović se oglasio na svom zvaničnom Facebooku nakon što je došao na televiziju N1, ali je odmah početkom emisije napustio napustio studio Pressinga iako je njegov proukandidat Mirsad Hadžikadić bio prisutan.

Poruku Bećirovića prenosimo u cijelosti.

“Večeras sam došao na sučeljavanje sa protukandidatom Bakirom Izetbegovićem. To sam obećao još u junu uvaženom novinaru Amiru Zukiću i održao sam riječ.

Nažalost, Bakir je odbio sučeljavanje kao što je to činio i u prethodnim kampanjama. Naime, 2014. Bakir je pobijedio a da nije učestvovao u televizijskim debatama.

Ne želim ponavljati grešku opozicionih kandidata iz prethodnih kampanja i igrati na pomoćnom terenu.
Zbog ne dolaska Bakira napustio sam studio N1 televizije.

Zna se da sve ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem i gospodina Hadžikadića.

Bakir je opet procijenio da ne treba doći. Čekamo Bakira Izetbegovića!

Podsjećam, Džaferović je dobio izbore 2018. godine sa razlikom od tri procenta. Hadžikadić je 2018. dobio deset procenata.

Ja se sada nadam da pet ili šest procenata Hadžikadića neće odlučiti izbore 2022. godine.

Nepojavljivanje Bakira Izetbegovića na N1 televiziji – mediju koji je prepoznat kao nepristrasan i neutralan, a koji zbog toga trpi strašne posljedice zbog odluka kadrova SDA – dovoljno govori o hrabrosti kandidata SDA za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Za razliku od njega, ja se ne libim pojaviti, sjesti za stol i zauzeti jasan stav o pitanjima koja se tiču interesa naše zemlje”, naveo je Bećirović.

Komentari su zatvoreni