Denis Omić nogometni biser s Drine: Trenira sa prvim timom Rome

0

Drina je nepresušan nogometni majdan. Već dvadesetak godina na scenu dolaze vrsni nogometaši iz Podrinja. Koje je sudbina i ratni vihor odveo na različite strane svijeta. Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Miroslav Stevanović, Said Husejnović, Ferid Berbić, Samir Muratović, Amir Hamzić, Milan Đurić, Dževad Hamzić, Jusko Gazibegović, samo su neki od asova s Drine.

 

Uz golmana ovaj bi tim igrao zapaženu ulog u svakoj od liga “petice”. I Denis Omić je nogometni biser s Drine. Trenutno je član Rome. Premda dušom i srcem Bosanac, ali je “administrativno” Austrijanac. Bude li volje i želje kod pojedinih selektora u NS BiH Denis bi, u skorijoj budućnosti, mogao obući dres BiH.

 

Mire: Denis je veliki potencijal

 

Da ima potencijala najbolje potvrđuje njegov status u Romi.

-U zadnjem periodu često treniram s prvim timom AS Roma. Gode mi pohvale mojih saigrača i trenera. Ipak, sve su to svjetski igrači- kaže Denis Omić za portal Sportske.ba.

Kao izrazito nadaren defanzivac u Austriji, bio je na meti velikih evropskih klubova.

-U Italiju sam došao zahvaljujući menadžeru Andreu Boscolu, koji me pratio duže vrijeme i u meni vidio potencijal. Prije dolaska u Romu, interes su pokazali Bajern i Juventus- otkriva Denis,

Priznaje zašto se odlučio za Romu.

-Za Romu sam se odlučio zato što sam dobio ugovor na tri godine, ali i zbog Miralema Pjanića i Edina Džeke. I jedan i drugi su me podržavali. Sada Džeko pogotovo. Ponosan sam što igram u klubu u kojem je Edin zvijezda, najbolji strijelac. Edin je za primjer u svakom pogledu.

Nedavno je Pjanić za naš portal pohvalno govorio za Omića, kojeg je imao prilike gledati dok je nosio dres Rome.

-Omić je veliki potencijal. Ne znam kako već ne igra za nas. Ima odlične predispozicije. Ako ovako nastavi, izrast će u odličnog igrača, nije štedio Mire pohvale na Denisov račun.

I Omić uzvraća.

-Jako mi to puno znači. Edina viđam često ovdje, treniram povremeno s prvim timom, i osjetim tu neku sigurnost, a Miretove pohvale me još više motiviraju. Eto, nakon njegove briljantne partije u Barceloni, ja sam mu čestitao. Jako sam sretan što me hvale i podržavaju igrači i ljudi kakvi su Edin i Mire.

Otac igrao za Jedinstvo

Denis je nogomet počeo igrati u Austriji.

– Rođen sam 9.aprila 1999.godine, a počeo sam igrati u klubu, odnosno Akademiji SV Ried. I moj otac Nedžad je bio igrač. Prije rata igrao je za Jedinstvo iz Malog Zvornika. Mlađi brat Ervin (14) igra u Akademiji Red Bulla iz Salzburga. Otac je iz Snagova, a majka iz Sapne. Imamo kuću u Vukovijama kod Kalesije. Tamo dođem na ljeto s roditeljima.

Denis je stoper, ali po potrebi igra ispred odbrane. Zna da je rad jedini put koji vodi ka uspjehu.

-Moje je da puno radim, da se nametnem treneru i zaigram za prvi tim. Što se reprezentacije tiče, sada nastupam za Austriju. Šta će biti u budućnosti vidjet ćemo. Sretan sam što sam u velikom klubu, pored svjetskih igrača i trenera i što su Edin i Mire moji fudbalski idoli- izjavio je Denis Omić za Sportske.ba.

 

Sportske.ba

Odgovori