Home Novosti BiH DOBRE VIJESTI ZA MLADE U PODRINJU: U Srebrenici počinje sa radom sportska...

DOBRE VIJESTI ZA MLADE U PODRINJU: U Srebrenici počinje sa radom sportska akademija

Ženska odbojkaška akademija “Mikasa” koja djeluje u Tuzli, početkom naredne godine krenut će u realizaciju projekta pokretanja Sportske akademije u Srebrenici. U prvoj fazi Akademija bi pružila mogućnost djevojčicama iz ovog grada da aktivno treniraju odbojku. Projektom će biti obuhvaćena i djevojčice MFS-EMMAUS Internatskog smještaja za djecu u Potočarima.

 

 

Ova informacija je potvrđena portalu Faktor.ba. Radi se o projektu “Inkluzija djece Srebrenice u procese modernih gradova BiH”, koji vodi Tuzlak Almir Žilić te koji je prepoznat od strane Ambasade SAD-a u BiH, Vlade Tuzlanskog kantona i uspješnih Podrinjaca.

Uposlenici MFS-EMMAUS-a zajedno sa djecom iz Centra sastali su se u subotu sa predsjednikom Akademije kako bi se upoznali sa projektom i detaljima buduće zajedničke saradnje.

Ovaj pilot projekt trebao bi trajati godinu dana, a svim polaznicama, Akademija “Mikasa” i prijatelji projekta, osigurat će besplatnu opremu, prijevoz, stručnu pomoć te treninge koji će se održavati svake sedmice. Očekuje se da će u ovom periodu biti obuhvaćeno 100 djece.

Polaznice će voditi akreditovani treneri, koji će im osim sportskog duha, pokušati prenijeti i znanja o zdravoj prehrani, važnostima fitnesa i drugim temama.

Za portal Podrinje.Online Almir Žilić je kazao da bi Akademija u drugoj fazi mogla pružiti mogućnost mladima koji su nadareni za druge sportove, poput košarke, nogometa, rukometa…

 

 

(Podrinje.Online)

Previous articleLEJLA TUZLIĆ IZ SREBRENICE: Nova zvijezda na modnoj sceni BiH
Next article(VIDEO) SUZE MAJKE SREBRENICE: Rađa jabuka što su djeca kalemila, ja sad imam jabuka, ali njih više nema
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.