DODIK BESPOMOĆNO SLEGNUO RAMENIMA: “Napravljena je priča da je stav BiH ono što kaže ministrica Turković!” (VIDEO)

“Sve je to karikatura i ona očigledno ignoriše sve to. Oni najbolje ruše BiH. Za takvu priču nema saglasnosti na Predsjedništvu i neće je ni biti”, istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da nema niti jedne formalne odluke kojom bi se BiH priključila globalnoj inicijativi SAD u vezi sa Ukrajinom, ističući da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković time samo pokušava da napravi dodatni metež.

“Ona je neovlaštena za tako nešto. Spoljnopolitička pitanja su u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH, koje nije zauzelo taj stav. Pričao sam i sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i na Savjetu ministara nema tako nešto”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je riječ o ličnom mišljenju ministrice vanjskih poslova u Vijeću ministara, pojašnjavajući da je napravljena priča da, ukoliko Turkovićeva nešto kaže, da je to stav BiH, što nije tačno.

“Nema niti jedne formalne odluke da se BiH pridružila i sankcijama prema Rusiji, pa neće se pridružiti niti prema ovom. Ona može da daje svoje stavove”, rekao je Dodik.

Rekao je da ova situacija samo pokazuje koliko je BiH besmislena, podijeljena i nema organe koji funkcionišu.

“Sve je to karikatura i ona očigledno ignoriše sve to. Oni najbolje ruše BiH. Za takvu priču nema saglasnosti na Predsjedništvu i neće je ni biti”, istakao je Dodik.

U današnjem saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH navodi se da se “BiH priključuje globalnoj inicijativi SAD protiv privođenja i deportacije osoba na teritoriji Ukrajine pod kontrolom Ruske Federacije”, na poziv državnog sekretara SAD Antonyja Blinkena.

“Pridružujemo se osudi aktivnosti takozvane operacije filtracije za pritvaranje i prisilnu deportaciju ukrajinskih civila u Rusiju”, precizira se u saopštenju.

Komentari su zatvoreni