Dodik će se Rusiji zahvaliti za obaranje rezolucije Velike Britanije o genocidu u Srebrenici

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas putuje u Moskvu gdje će razgovarati sa šefom ruske diplomatije Seregejem Lavrovim. U izjavi za Sputnjik Dodik kaže da je riječ o redovnoj razmjeni mišljenja o aktuelnim pitanjima u regionu i da će se iz prve ruke upoznati sa stavovima koje Rusija ima o tome.

 

 

– Upoznaću ih sa glavnim problemom u funkcionisanju BiH, koja je sada najbrutalnije napadnuta aktivnostima bošnjačko-muslimanske političke elite predvođene Bakirom Izetbegovićem koji u kontinuitetu provodi politiku negacije Republike Srpske, uvijek tražeći nove zamke. Sad je to revizija tužbe za genocid protiv Srbije, a ranije je postojala inicijativa da se u Savjetu bezbjednosti donese rezolucija koja bi Srbe označila genocidnim. Јoš jednom ću zahvaliti Rusiji što do toga nije došlo. Biće ovo razgovor prijatelja – kaže Dodik.

 

Dodik namjerno zaboravlja da je rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim narodima o Srebrenici, predložila Velika Britanija i da ju je podržalo još deset članica Vijeća sigurnosti, uključujući Sjedinjene Američke Države.

 

 

(Vijesti.ba)

Odgovori