DODIK OTKRIO GORKU ISTINU: “Centri svjetske moći ne dozvoljavaju ujedinjenje Srba na Balkanu”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da centri svjetske moći ne dozvoljavaju Srbima da Republika Srpska i Srbija nađu način zajedničkog postojanja u okviru svoje volje, dok je drugim narodima na Balkanu dozvoljeno da formiraju neke kvazidržave.

Dodik je rekao novinarima, prije promocije knjige “Naoružavanje istinom”, autora Milana Ljepojevića, da je nedozvoljavanje političke i teritorijalne integracije predviđeno prema nekim konceptima još od vremena pada Otomanske imperije, kada je Velika Britanija zauzela određene politike po kojima se ne dozvoljava stvaranje ujedinjene srpske države na Balkanu.

– Ova knjiga predstavlja sabrano iskustvo koje čitaoca nagna da razmišlja dublje o spoznaji činjenica o temama koje autor obrađuje i govori, prije svega o konceptu koji je išao za tim da srpski narod bude satanizovan od zapadnih centara moći bez obzira na stradanja koja je taj narod doživio u prošlom vijeku – naveo je Dodik.

On je naveo da ova knjiga podstiče na traganje i da nisu dati svi odgovori na postavljena pitanja, ali da je inspirativno to što, kada se uđe u tu temu, navodi da se ide dalje.

– Da bi se spoznalo ponašanje velikih sila, mora se znati istorija. Nema spoznaje bez istorije. Samo oni koji imaju nečistu istoriju pokušavaju da kažu – nije važno šta je bilo, važno je šta će biti – naglasio je Dodik.

(SB)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close