DODIK PRIJETI HRVATIMA, A ČOVIĆA KITI ORDENJEM: Draganu „Orden bijelog orla s mačevima“ jer je Dodiku dopustio MASOVNO iseljavanje HRVATA”

0

“Hrvatskoj bi to bilo najpametnije da učini zbog dobrih odnosa koje njegujemo i pokušavamo izgraditi i s Hrvatima u BiH”, kazao je Dodik.

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u nedjelju je zaprijetio kako bi Hrvati u Bosni i Hercegovini mogli snositi posljedice zbog činjenice da je hrvatska policija uhapsila bivšeg časnika vojske bosanskih Srba Danu Lukajića osumnjičenog za ratne zločine počinjene nad zatočenicima u logoru Manjača.

Komentirajući hapšenje Lukajića, kojemu je određen jednomjesečni pritvor u sklopu istrage pokrenute zbog sumnje da je zapovjedio i direktno učestvovao u zlostavljanima zatočenika u logoru Manjača, Dodik je kazao kako bi Hrvatskoj “bilo najpametnije” da ga odmah oslobodi, zaprijetivši kao će u protivnom biti posljedica.

“Hrvatskoj bi to bilo najpametnije da učini zbog dobrih odnosa koje njegujemo i pokušavamo izgraditi i s Hrvatima u BiH”, kazao je Dodik.

Predsjednik Hrvatske stranke BIH Božo Skopljaković komenitrajući prijetnje koje je uputio Dodik, kazao je da Dodik već dugi niz godina radi na etničkom čišćenju Hrvata sa ovih prostora i jedino s kim on gradi dobre odnose jeste Dragan Čović, kojeg RS predlaže za „Orden bijelog orla s mačevima“, a nikako ne sa Hrvatima.

Podsjetio je da u entitetu RS broj katolika je 2017. godine, bilo 94,5 posto manje nego 1991. godine, nedavno je to izjavio i vrhbosanski nadbiskup.

On je kazao da je Dodik poslao poruku onima koji su činili zločine da mogu mirno spavati .

“Zašto braniti nekoga tko je nevin, ako gospodin Lukajić nije kriv uskoro će, bez bilo čije intervencije, biti na slobodi, ali ako je odgovoran za ono što mu se stavlja na teret treba i mora da odgovara. Ujedno je to poruka svima onima koji su na slobodi a koji su činili ratne zločine ali i onima koji su ogrezli u kriminalu i korupciji da ne mogu mirno spavati”, rekao je Skopljaković.

Dodao je da Hrvatska stranka nije zabrinuta za isprazne predizborne prijetnje gospodina Dodika koji u strahu brani sve oko sebe.

“Zabrinuti da Hrvati nestaju sa prostora srpskog entiteta a da najviši hrvatski dužnosnici u BiH ne reagiraju na ovakve prijetnje i nestanak”, kazao je Skopljaković.

 

 

(Slobodna Bosna)

Odgovori