DODIK U GOLOJ VODI: „Amerika finansira projekte protiv RS-a“

0

Govoreći o predstojećoj posjeti Sergeja Lavrova, ruskog ministra spoljnih poslova Banjoj Luci, rekao je da će on doći 17. septembra na osveštavanje temelja ruske crkve u Banjaluci, te je naglasio da se radi o odnosima dvije bratske zemlje i dva bratska naroda

„Ministarstvo vanjskih poslova SAD i USAID podrivaju RS jer finansiraju projekte raznih nevladinih organizacija da pišu negativno o RS“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je rekao da ne osporava pravo nikome u RS da piše, ali da postoje evidencije svih koji su primili novac od američkih organa, ističući da je sporazum o davanju tog novca pod paskom borbe protiv kriminala i korupcije usvojen na sjednici Savjeta ministara bez saglasnosti entiteta i nadležnih organa.

Rekao je da većina tog novca treba da ide na suzbijanje ruskog uticaja u BiH, negirajući da tu postoje osnove, te ističe da javnost treba da ima uvid ko finansira organizacije koje djeluju u BiH.

Govoreći o predstojećoj posjeti Sergeja Lavrova, ruskog ministra spoljnih poslova Banjoj Luci, rekao je da će on doći 17. septembra na osveštavanje temelja ruske crkve u Banjaluci, te je naglasio da se radi o odnosima dvije bratske zemlje i dva bratska naroda.

Govoreći o ubistvu Davida Dragičevića, rekao je da se razmišlja da se raspiše novčana nagrada za otkrivanje informacija o tom slučaju, ističući da bi moglo biti ponuđeno i do 500.000 maraka. Rekao je da on lično, Vlada i Policija RS nemaju ništa s tim predmetom, te da se za sve informacije treba obratiti Okružnom tužilaštvu.

Rekao je da je situacija u RS stabilna, da postoje političke slobode da svako izrazi svoje mišljenje, a da je ekonomska situacija sve bolja, te da će s tim u vezi u septembru biti povećane plate, odobren još jedan dodatak za penzionere, a naredne godine da je planirano i novo povećanje plata i u javnom i u privatnom sektoru.

(SB/NN)

PROČITAJTE I:

ANALIZA: Dodik Bosnu polijeva benzinom: Kako se može služiti otadžbini Srbiji u uniformi Oružanih snaga BiH?

Bosansko srce veliko i u Americi: Pogledajte šta je dijaspora napravila

Odgovori