Dodik uznemiren nakon odluke Ustavnog suda: Imovina je naša, nek’ zapamte da je naša!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da “Sarajevo pokušava neustavno da ovlada onim što ne pripada BiH”.

“Nazivaju se državom koja nije država.

Ustavni sud je nakaradan sud, sve što sam ikada rekao najgore o tom sudu i sad bih ponovio. Radi se o grupi ljudi koja je politički motivisana da nanesu probleme i naprave ovdje neki novi sistem koji nije moguć”, govorio je uznemireni Dodik, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH kojom je stavljen van snage Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Tokom davanja izjave neprestano se vrpoljio, dizao i spuštao ramena, pomjerao lijevo i desno….

Dodik je za medije u ovom entitetu kazao da imovina po “Dejtonskom sporazumu pripada entitetima, da u Ustavu piše da sve ono što izričito nije dato BiH ne pripada BiH, te da na taj način BiH nikako nije mogla da ovlada bilo čim osim onim što joj entiteti daju”.

“Međutim, oni hoće da promijene tu paradigmu. Doveli su čovjeka koji nije izabran u Vijeću sigurnosti UN-a, dovode strance u Ustavni sud i s dva muslimana da kreiraju šta hoće”, ponavljao je Dodik, ne propustivši trenutak da iznese svoj stav da “Ustavni sud BiH počiva na principu kadija te tuži, kadija ti sudi”.

“Imovina je naša i nek’ zapamte da je naša, bez obzira šta misle i pokušavaju da na ovaj način pošalju zapadnom svijetu poruku da ima neko ko ne poštuje Ustavni sud, a sam taj sud ne poštuje Ustav. Kako da poštujete nekog ko ne poštuje Ustav?”, završio je Dodik.

(Radio Sarajevo)

Komentari su zatvoreni