Čuvajmo Srebrenicu

DODIK ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Šta je BiH dala i Muslimanima i Srbima i Hrvatima? Pitanje je uopšte hoće li biti BiH nakon ove pandemije i…”

0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dao je intervju za beogradske “Novosti” i naglasio da je manji bh. entitet spremno dočekao pandemiju koronavirusa. Ponovio je svoje već poznate stavove da BiH ne može opstati.

“BiH ostaje i dalje nedovršena zemlja. U njoj ništa ne funkcioniše i ne može da opstane. Na donošenju mjera i odluka o koronavirusu BiH je dokazala da je nesposobna da preživi. Jedini segment u BiH koji je pokazao da je sposoban nešto pozitivno da uradi u ovom periodu je RS. Sve odluke koje su donošene na nivou BiH i FBiH su bile na štetu RS. Nikada nismo osporavali pomoć koja stiže u Federaciju BiH ili na nivo BiH. Ministarka Bisera Turković umislila je sada da je važan faktor pa piše pisma stranim političarima i žali se na pomoć koju RS dobija”, rekao je Dodik.

Skandalozan je zahtjev člana Predsjedništva BiH da “za dobrobit ljudi koji žive na ovom području – i Bošnjaka i Srba i Hrvata, BiH mora da nađe novu političko-teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH”.

“Šta je BiH dala i Muslimanima i Srbima i Hrvatima? Nikom ništa nije dala. Pitanje je uopšte hoće li biti BiH nakon ove pandemije i to će biti pitanje na dnevnom redu. Problem BiH je što imate Bošnjake koji su podanici stranih struktura. RS je dokazala da ima prijatelje na sve strane svijeta bez obzira na epitete koje nam stavljaju iz Sarajeva da smo mali i nebitni! Nema male države. Imate državu sa karakterom ili bez karaktera. Raduje me što smo imali razumijevanje Srbije, Kine, Rusije, Mađarske i drugih zemalja u ovom periodu, a tu je i pomoć Turske. Dokle će postojati BiH je jedino pitanje na koje se čeka odgovor”, rekao je Dodik u intervjuu za Novosti.

(Radiosarajevo.ba / SB)

Odgovori