Čuvajmo Srebrenicu

DODIK ŽESTOKO ZAPRIJETIO GRAĐANIMA RS-a: “Ko izađe na ulicu nakon 20 sati, platiće kaznu od…”

Mile se ne šali!

On nije obrazložio ko je usvojio ovu mjeru.

Od danas je zabranjeno kretanje i okupljanje nakon 20 časova. Nema izlazaka iz kuća i stanova, nema prvatnih zabava! Ko ne bude ovo poštovao biće kažnjen, a minimalna kazna je 500 maraka. Situacija je ozbiljna, moramo poštovati ove mjere, rekao je član Predsjedištva BiH Milorad Dodik, za RTRS i ATV.

On nije obrazložio ko je usvojio ovu mjeru.

– Svakodnevno analaiziramo i preporučujemo mjere. Od večeras od 20 časova do pet ujutru zabrana kretanja na cijelom području Republike Srpske. Uz pomoć MUP-a Srpske sprovešćemo ovu mjeru na pravi način – kaže Dodik.

Druga preporuka, ističe on jeste da stariji od 65 godina ne izlaze iz kuće.
– Nećemo dopustiti da nekoliko desetina neodgovornih građana, ugrozi veliku većinu koja se pridržava svih naredbi. Mi smo prvi, ovdje počeli da uvodimo mjere, ali to ne znači da smo se još odbranili. Preduprijedili smo mnoge stvari – dodao je Dodik.

Za donošenje odluke o ograničavanju kretanja, odnosno narodski rečeno, uvođenu policijskog časa, nadležan je Štab za vanrednu situaciju RS, kojim predsjedava premijer adovan Višković.

Viškovićeva portparolka Daniejla Pejić je za Srpskainfo potvrdila da je sjedica Štaba u toku i da je štab usvojio odluku o ograničavanju kretanja, te da će detalje saopštiti nakon završetka sjednice.