Čuvajmo Srebrenicu

DODIKOV POTRČKO SE IZVNIO ZBOG “REPUBLIKE ŠUMSKE”: Radovan Kovačević priznao da je prije SNSD-a bio član SDP-a i zbog čega je ušao u stranku…

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izvinio se jučer zbog nesmotrenog poteza od prije više godina kada je na društvenim mrežama okačio fotografiju ispod koje je napisao: “Pozdrav iz republike šumske”

Kovačević tvrdi da se ta njegova rečenica uopšte nije odnosila na Republiku Srpsku.

– Sarkazam u kojem sam šumu u kojoj sam se fotografisao šaljivo nazvao “republika šumska” je bio nesmotren. Žao mi je zbog toga. Ta objava je iz 2016. godine kada sam bio član GO SNSD i zaposlen u kabinetu predsjednika Republike i ni na koji način se nije odnosila na moju državu – naveo je Kovačević na svom Tviter profilu, reagujući na česte prozivke opozicije da je Republiku Srpsku nazvao republikom šumskom.

Komentirao je i prozivke kako je do sada promijenio deset stranaka, navodeći da je prije SNSD-a bio još samo u SDP-u.

– Očigledno je da sam, zbog dobronamjernih ljudi, dužan objasniti neke stvari. Istina je da sam bio član SDP-a u koji sam ušao kao mladić, vjerovali ili ne, kroz “rock and roll”. Ipak, nisam bio član nijednog organa te stranke i nisam učestvovao u donošenju bilo kakve odluke te stranke – tvrdi Kovačević.

– U kampanji 2014. godine me angažovao SNSD, a poslije su me pozvali da se učlanim i angažujem. Prihvatio sam poziv, kako zbog socijaldemokratskog opredjeljenja stranke, tako i zbog toga što sam SNSD doživljavao kao jedinu ozbiljnu državotvornu organizaciju. Na tu odluku sam ponosan – poručio je Kovačević.

(SB)