DODIKOVIM STAZAMA EVOLUCIJE: Nećete vjerovati šta je ministar u vladi Republike Srpske nedavno otvorio

0

Novi blog Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Ponašanje ministara u Vladi Republike Srpske često bi se moglo okarakterisati neozbiljnim, smiješnim i tragikomičnim. Putevi na istoku Republike Srpske su u katastrofalnom stanju, a pojedine dionice puteva, kao Gacko – Foča, Foča – Plužine, Trebinje – Ljubinje – Stolac, Vlasenica – Sokolac i druge, više su prilagođene vožnji kočijama i zaprežnim kolima nego savremenim automobilima. Umjesto da ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, i njegov partijski kolega iz DNS-a i direktor Puteva Srpske Nenad Kružnica Nešić, izdvoje novac za sanaciju bar nekih dionica koja je u kritičnom stanju, nesrećni i nedostojni ministar svečano otvara radar!?

Neđo Trninić u pratnji šefa Kluba poslanika SNSD-a Radovana Viškovića i lokalnih funkcionera vladajuće koalicije, prije par u Milićima je prisustvovao ceremoniji svečanog puštanja u rad radara, koji će kontrolisati brzinu i kažnjavati vozače, i tako puniti vladin budžet da bi Trninić i ekipa imali više novaca za potrošnju. Dokoni pop i jariće krsti, a u nedostatku bilo kakvih rezultata rada karikatura od ministra, tragikomični Neđo otvara radar i sluša stručnjake koji mu, kao malom djetetu, objašnjavaju kako radar funkcioniše. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Pavić, Čubrilović, Trninić, Nešić i ostali kadrovici DNS-a punih 20 godina kontrolišu resor saobraćaja i puteva, i za duge dvije decenije nisu uradili ni 20 km magistralnih puteva na zapostavljenom i zaboravljenom istoku Srpske. Maćehinski odnos društva udbaša zvanog DNS može se vidjeti na svakom koraku, i nema sumnje da će se građani istoka Srpske, od Zvornika do Trebinja, kotrljati makadamom sve dok starac Marko od stotinu ljeta bude dio vladajućih struktura!

(Slobodna Bosna)

Odgovori