Dok pričaju o neutralnosti, pop iz Srebrenice na privatnoj kući zakačio zastave Rusije i manjeg entiteta

Evropski parlament usvojio je, naime, Rezoluciju u kojoj se osuđuju pokušaji Rusije da iskoristi napetosti među etničkim grupama na Zapadnom Balkanu kako bi raspirila sukobe i podijelila zajednice.

Na fotografiji koju je poslao jedan stanovnik Srebrenice vide se izvješene zastave Rusije, Srbije, i manjeg bh. entiteta.

Kako je rečeno radi se o pravoslavnom svešteniku.

Pop je javna ličnost, i ovu poruku je očigledno i poslao sa namjerom da bude vidljiva.

Njegov skandalozni čin nesumnjivo da predstavlja vrlo jasnu političku poruku svrstavanja na jednu stranu i otvorene podrške Rusiji.

Pravoslavni sveštenik u Srebrenici se tako, valjda, pridružio i skupu podrške ‘bratskoj Rusiji’, kojeg su danas organizirali zloglasni Noćni vukovi u Banja Luci, prenosi PRESSa.ba

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Srbiji i u Crnoj Gori deklarativno zastupa neutralan stav u odnosu na vojnu invaziju Rusije u Ukrajini.

Patrijarh sprski Porfirije je 6. marta tokom besjede u hramu Svetog Save u Beogradu ponovio da se od kada je počeo rat u Ukrajini svi hrišćani mole za njegov kraj i prestanka stradanja.

“Taj rat proizvodi stradanja i podjele, ne samo između naše braće Rusa i Ukrajinaca, nego prijeti stradanjima i podjelama i u svijetu i u Evropi, gdje osjećamo kao da nadolazi tragedija”, naveo je Porfirije.

Kako onda razumjeti ovaj sraman čin popa iz Srebrenice?!

Komentari su zatvoreni